Jack de Gier had liever gezien dat NEC de overwinning van vrijdag op FC Dordrecht (1-0) op een wat meer overtuigende wijze had behaald. De oefenmeester zag zijn ploeg ploeteren tegen de opportunistisch spelende bezoekers.

"Het was niet best", zei De Gier bij FOX Sports. "We hebben deze wedstrijd ternauwernood gewonnen. Je wil graag een offensief neerzetten waarmee je vroeg scoort, zodat je snel ‘klaar’ bent met die wedstrijd. Ook omdat het een zware week is geweest met twee wedstrijden. Dat lukte niet en dan moet je op het tandvlees spelen. Met hangen en wurgen is het 1-0 gebleven. Voornamelijk in de tweede helft was het billenknijpen."

Volgens De Gier is zijn selectie ook nog niet helemaal fit. "We hebben een aantal jongens heel laat binnenboord gekregen. Een paar zijn met een conditionele achterstand binnengekomen. Tegen Cambuur hebben we rekening moeten houden met vier of vijf spelers die we misschien vroegtijdig moesten wisselen. Tegen Utrecht was dat al wat minder en vandaag wisten we zeker dat Okita de wedstrijd niet kon uitspelen."

De trainer was in ieder geval blij met de punten, want die zijn zeer belangrijk. "Je wil graag snel goed voetbal zien, maar we willen ook strijd en passie zien. Daarmee moeten wij thuis de punten binnenhalen. Dat kan niet altijd mooi en we zitten nog niet in de fase dat het mooi kan, maar punten geven altijd vertrouwen. We hebben er zeven. Thuis tegen Cambuur hebben we er twee verspeeld, maar voor de rest kunnen we tevreden zijn."

Foto: Rob Koppers