Ik weet niet meer wat het meest bedroevend is: het niveau van NEC in de wedstrijd tegen RKC of het feit dat we wat betreft agressiviteit weer op ADO Den Haag gaan lijken. Ok, de spreekkoren waren buiten het stadion en niet lang, maar zijn ook zeker niet goed te praten. Slopen is nooit goed te praten en kost geld waar we liever de selectie mee versterken. Voor al die mensen die geliefden zijn verloren aan dergelijke ziektes, is dit onnodig pijnlijk. Dat zijn ook je medesupporters! Bovendien: het feit dat Boekhoorn niet zichtbaar ingrijpt, is voor een groot deel te wijten aan dit impulsief gedrag. Stel je je het volgende eens voor: je wil je eigen geld in de club steken ter verbetering van de resultaten en bij tegenvallende resultaten worden je kinderen geïntimideerd op school en staan er ineens supporters in je tuin die eisen dat je er nog meer geld in steekt, want anders zwaait er wat. NEC zit bij mij in hart en nieren, maar ik was al lang afgehaakt en zou op deze manier niets op de voorgrond meer willen doen. Met mij denk ik 98% van de lezers. Het betuttelen moet ik helaas aan de overheid overlaten, maar hoop wel dat we in de toekomst waardiger kunnen reageren op deze hopeloze situatie.
Laat ik me maar beperken tot de 97 minuten ongepaste ellende op het veld in plaats van de diverse Utube filmpjes, die onze club helaas in diskrediet brengen. Met in mijn achterhoofd de reacties van Rip en Burgzorg op TV, film ik de wedstrijd nog eens terug. Het levert wederom hoofdpijn op. Vanaf minuut 1 zie je dat het niet goed zit in de selectie. Slechts Saidi (heeft nog heel wat goed te maken, dus daarom) en Vleminckx (transfersom!) jagen op de achterhoede van RKC om de opbouw te verstoren. De rest verstopt zich en toont niet dezelfde wil om te winnen. Voor de camera snappen we het niet en kunnen we het de 2e helft dan wel. En dat is al weken zo! We zien de eerste helft dat RKC minimaal 5 keer de bal over de zijlijn knalt na extra druk op de opbouw. We spelen de eerste helft naar de fanatieke kant van het stadion toe, die alleen maar hoeft te zien dat NEC wil winnen. Dat is de basis! Nu kan er voor het stadion en in interviews worden gezegd dat iedereen hard werkt, maar niemand ziet het kennelijk! Huur maar een nieuw trainingsbureau in voor mediatraining want al die dooddoeners van Burgzorg zijn alleen maar olie op het vuur. “Gezamenlijk dit en goede sfeer dat”….. Die sfeer is er niet. Er is geen druk van goede spelers achter je die je basisplaats zouden kunnen kosten. De heren denken wel dat ze over of binnen 2 jaar terug kunnen naar Ajax (of niet Goossens?) of dat er wel een andere club op ze wacht. De spelers hebben geen flauw benul van de kredietcrisis en het bestaan van het VVC elftal met werkeloze voetballers, die wel gras willen vreten om te kunnen spelen. Misschien moet er even een wekker afgaan in de kleedkamer. Er zit geen enkele interessante club te wachten op spelers die dit op de mat leggen. Ingeslapen is het, en wat gaan we doen: vrij geven, pamperen en nog veel erger: weer praten!
Er zijn nog spelers zonder spiegel (en dan doel ik niet op Potje of Gabor). Is het dan gek dat we fluiten op het moment dat er wekenlang geen normale corner of vrije trap kan worden afgeleverd, terwijl we al zo moeizaam onze weg naar voren weten te vinden?  Ballen op 2 – 3 meter kunnen niet eens normaal in de voet worden aangespeeld. De vraag op de tribune luidt dan ook: “Wat gebeurt er dan met de training”?  Je zag RKC al hopen dat van Eijden moet opbouwen. Vuurpijlen over het zich verschuilende middenveld van Rens en Youssef. Niet om aan te zien, maar wel verwachten dat we blijven klappen en juichen? Best moeilijk toch. Al weken zijn we welwillend de sfeer te verhogen, maar we zijn geen “1 tegen 100 RTL 4 klapvee”. We willen de vonk die overslaat. Zorg daar dan voor!
Als je dan tenslotte iedere keer Rick ziet warmlopen en niet invallen. Je weer een 4-3-3 opstelling ziet terwijl we geen goede buitenspelers, op Saidi na, hebben. Dat levert dan ook weer vragen op. Waarom geen 4-4-2 met Björn en Rick voorin? Waarom altijd maar Potje voorin om de Sparta truck nog een keertje te doen? We begrijpen dat een 12e man meer waard is dan fluitende en scheldende supporters, maar ik laat me ook niet afschepen met de vraag om onvoorwaardelijke steun, zonder te zien wat er bestuurlijk en op het veld verbetert.
Om me heen hoor ik iedereen weer zuchten over de aanstaande pesterijen op het werk. Als ik denk aan alles wat er was opgebouwd kan ik echt maar 1 conclusie trekken: We zijn terug bij af. Het is tijd om hard in te grijpen.
Pingel