NEC heeft zaterdagavond voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. In Den Haag werd het 1-1 tussen de Nijmegenaren en tegenstander ADO.
In de warming up raakte Sören Rieks geblesseerd, waardoor hij niet aan de aftrap kon verschijnen. Alireza Jahanbakhsh verving hem. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Roland Alberg. De ex-speler van Excelsior vuurde in de 3e minuut snoeihard richting het doel van doelman Johnsson, maar zijn schot spatte tegen de lat uiteen. Acht minuten later was er aan de andere kant een grote kans voor NEC. Hemlein mocht zomaar doorlopen vanaf de rechterflank en gaf de bal voor aan Jantscher, maar de Oostenrijker kreeg zijn voet net niet tegen de bal.
Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar echt gevaarlijk werden de teams niet. Vijf minuten voor rust probeerde Jakob Jantscher het in zijn eentje vanaf de linkervleugel, maar zijn schot was prooi voor ADO-goalie Coutinho. Even later was er een kans voor Hemlein na een goed uitgevoerde aanval. Via een hakje van Jahanbakhsh belandde de bal voor de voeten van de Duitser, die net naast het doel schoot.
In de tweede helft was het ADO dat de leiding nam in de wedstrijd. In de 55e minuut belandde een voorzet van Alberg op het hoofd van Gehrt, die de bal hard achter Johnsson kopte: 1-0. Een volkomen onnodige achterstand voor de Nijmegenaren, hoewel ADO na de rust wel meer pit toonde. Het duurde lang voordat NEC weer kansen kreeg. In de 73e minuut kwam er dan eindelijk een Nijmeegse treffer. Uit een corner kopte Van Eijden de bal terug in het spel en Hemlein maakte daar gebruik van. Met een halve omhaal schoot de Duitser de bal in de touwen: 1-1.
Volgende week staat de eerste Gelderse derby van het seizoen op het programma. In de Goffert ontvangt NEC aartsrivaal Vitesse. Het duel begint zoals gebruikelijk om 12:30 uur.
Wedstrijdverloop
55’ 1-0: Gehrt.
74’ 1-1: Hemlein.
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Van Haaren, Holla, Alberg; Cabral (81’ Supusepa), Van Duinen, Gehrt (77’ Kramer).
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Pálsson, Foor, Stefanik; Jahanbakhsh (65’ Koolwijk), Hemlein, Jantscher.