Over zeven dagen staat NEC-NAC in speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Dat weekend mogen bij alle KKD-duels supporters zijn, maar tot dusver valt NEC-NAC buiten de pilot van de overheid. 

Dat komt doordat het duel gespeeld wordt op maandag 3 mei om 20:00, terwijl de pilot van de overheid vooralsnog alleen actief is in de maand april. De pilot was bedoeld als test voor de nog aan te nemen wet ‘Testbewijzen Covid-19’. Dat gebeurt naar verwachting medio mei, maar dan is de reguliere competitie voorbij.

De KNVB dringt er nu op aan om de pilot-fase te verlengen. De ministerraad komt hiervoor woensdag bij elkaar en zal daarover uiterlijk vrijdag een besluit nemen. Daarop kan NEC niet wachten en daarom is de club maandagmiddag in ieder geval begonnen met de ‘kaartverkoop’. Seizoenkaartplus houders hebben maandagmiddag een mail gehad en kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het bezoeken van de wedstrijd. Woensdagmiddag krijgen de normale seizoenkaarthouders een e-mail om zich aan te melden voor de pilot.

Vermoedelijk zijn er zo’n 1.500 fans welkom in het Goffertstadion. Alleen met een negatief testbewijs na een sneltest kom je de stadionpoorten binnen. De sneltests kun je het dichtst bij Nijmegen laten afnemen in Arnhem (GelreDome), maar ook in Amersfoort of Apeldoorn.