NEC hoopt zaterdagavond haar derde competitiezege op rij te boeken, wanneer directe concurrent Roda JC Kerkrade op bezoek komt in De Goffert. De Nijmeegse formatie gaf voor de laatste interlandperiode FC Utrecht (3-1) en Feyenoord (0-1) al klop en is daardoor opgeklommen naar een dertiende plaats in de Eredivisie.
"We zitten in de goede vorm, maar moeten dat opnieuw laten zien”, zegt centrale verdediger Rens van Eijden daags voor het treffen met Roda tegen Omroep Gelderland. De Kerkradenaren treden normaliter aan met twee spitsen. ”Zij spelen een ander systeem, maar dat moet voor ons geen probleem zijn. Zij zitten in een wakken en zullen daar snel uit willen komen. Maar wat voor ons belangrijk is, is dat we naar onszelf kijken en niet naar de tegenstander."
De 23-jarige Van Eijden is na het vertrek van Ramon Zomer naar sc Heerenveen een vaste waarde onder Alex Pastoor en stelt zijn coach zelden teleur. "Ja, het gaat goed en het team draait ook lekker. Als we allemaal ons niveau halen, winnen wij die wedstrijd wel. Dan kunnen we de aansluiting met het linkerrijtje weer pakken en die moeten we ook pakken."