NEC vervolgt het seizoen zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade, dat momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen. De Limburgers boekten al ruim één maand geen competitiezege, terwijl de Nijmegenaren juist in vorm zijn: de laatste drie matchen (twee competitie, één beker) werden gewonnen. 
Het feit dat Roda aantreedt met twee in plaats van drie spitsen, zet NEC-trainer Alex Pastoor er niet toe zich aan te passen met zijn equipe. "We blijven gewoon bij onszelf, ook tegen Roda", vertelt de keuzeheer aan Omroep Gelderland. "We gaan ons niet aanpassen omdat zij een wat ander systeem spelen. Maar de uitvoering is altijd belangrijker dan de route die je kiest."
De 45-jarige Pastoor kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van Excelsior, dat zich onder leiding van de Amsterdammer handhaafde op het hoogste niveau, maar kende een moeizame start in De Goffert met onder meer een reeks van zes verliespartijen. Inmiddels is NEC opgeklommen naar een dertiende plaats, maar Pastoor blijft kritisch.
"We hadden tegen Feyenoord (0-1 winst, red.), maar zelfs thuis tegen Volendam (1-0 winst, red.) de neiging om vooral de voorsprong te gaan verdedigen. Terwijl we met verzorgd spel de score ook kunnen verdubbelen. Maar goed, tegen overwinningen kun je niet aantrainen of praten. Dit hebben we ook zelf afgedwongen door ook in de mindere reeks geen paniek te maken.”