De play-off wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NEC is na één helft afgelast. Het veld in Rotterdam is dusdanig nat geworden door de hoosbuien boven het stadion dat het onbespeelbaar werd. Eigenlijk was het in de eerste helft al niet te doen voor de spelers en bleef het ook 0-0, maar toen werd er nog doorgespeeld. Toen men na de rust weer naar buiten kwam, staakte scheidsrechter Tom van Sichem de wedstrijd. Na kort overleg werd het duel afgelast. De tweede helft wordt vrijdag om 20:00 uur in Rotterdam gespeeld. De return zondag is verzet van 12:30 uur naar 16:30 uur.
Het veld op Het Kasteel was van begin af aan in slechte staat wegens de hoosbuien in Rotterdam. Er stonden plassen op, waardoor de bal af en toe slecht rolde en de spelers moesten uitkijken om niet uit te glijden. Wat dat betreft leek het meer op waterpolo dan op voetbal. Beide ploegen moesten het in de beginfase van de lange bal hebben. Sparta kreeg de meeste kansen, maar sprong daar onzorgvuldig mee om. Na een krappe twintig minuten kon Christoph Hemlein na een goede pass op Sparta-doelman Sinouh af. De goalie kwam te laat en nam Hemlein vol mee met zijn armen, maar arbiter Van Sichem zag er geen strafschop in.
In de 25e minuut kreeg Sparta een goede mogelijkheid uit een corner. De bal belandde bij Deekman, maar in de kluts kon Johnsson de bal oppikken, waar NEC goed weg kwam. Sparta leek sowieso beter om te kunnen gaan met het natte veld. Een lange pass over de grond hoefde in ieder geval niet gegeven te worden, want dan zou de bal gewoon blijven liggen. De Rotterdammers mikten vooral op de passing door de lucht met hoge ballen. Dat leverde vooral balbezit op en niet zozeer veel kansen. In de 38e minuut kreeg Mahi van Sparta een goede kans, mede vanwege het onvoorspelbare veld. De middenvelder kwam op vanaf de linkerflank en gaf voor op Deekman, maar Johnsson zat er nog tussen. De Zweed kon de bal niet klemmen, maar dankzij de Nijmeegse defensie werd de bal weggeschoten. Bij 0-0 ging men de rust in en daar bleef het ook bij.
Opstelling NEC: Johnsson; Gravenberch, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Pálsson, Rieks, Koolwijk; Jahanbakhsh, Hemlein, Jantscher.
Opstelling Sparta Rotterdam: Sinouh; Nys, Breuer, Breedijk, Slijngard; Nieuwendaal, Van Hout, Dogan; Deekman, Boukhari, Mahi.