NEC verloor zaterdagmiddag van FC Emmen, de nummer 17 van de Eredivisie. In Estepona, op de tijdelijke thuisbasis van de Emmenaren, speelde zich een rommelig duel af dat in de rust al haar eindstand bereikte: 3-2. De uitslag van een oefenduel zegt vaak niet zoveel, maar wat zegt het in dit geval dan wel?

Rogier Meijer zag ook een rommelige wedstrijd, maar vond dat wel verklaarbaar. “De afgelopen drie dagen hebben we telkens twee keer getraind. En goed ook. Daarbij komt dat dat soms op een zwaar veld gebeurde door de regen. Wat ik begreep is dat Emmen daar ook last van heeft gehad”, zegt de trainer na afloop. Dick Lukkien moest woensdag zelfs zijn training eerder staken omdat het veld onbespeelbaar werd.

In de Jarda Podcast werd het veld ook aangestipt als een van de redenen voor het slordige duel. “Het belangrijkste is dat spelers weer minuten hebben gemaakt. Dat is de enige manier om weer in het ritme te komen”, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in de Jarda Podcast. “Op dit moment staat alles in het teken van inhoud kweken, jezelf prepareren voor de tweede seizoenshelft. Als we straks terug in Nederland zijn, zal er meer op tactisch gebied worden gewerkt richting Ajax-thuis.”

Lees hier het wedstrijdverslag van FC Emmen – NEC.

Tannane blinkt uit

Oussama Tannane speelde weliswaar ‘slechts’ 45 minuten, maar maakte daarin wel indruk. Alweer. Van Schaik genoot van de kunsten van Marokkaan. “Het is elke keer spannend als de man de bal met zijn voeten aait. Dat is echt genieten.” Het valt buitenstaanders ook op. Toen Tannane na een half uur spelen vanaf zo’n 25 meter mocht aanleggen voor een vrije trap, waarschuwde Emmen-aanvoerder Jeroen Veldmate zijn ploeggenoten. ‘Dit heeft-ie vaker gedaan, let op mannen!’

Tannane was niet de enige die in de rust naar de kant werd gehaald. Ook voor Joris Kramer, Lasse Schône, Jasper Cillessen en Pedro Marques hield de wedstrijd in de rust op. “Marques maakte een goede indruk op mij”, zegt Julian Paardekooper. “Hij was balvast, beweeglijk en belangrijk bij de 1-1 en de penalty die Tannane miste.” Van Schaik vult aan: “Er zijn vier, vijf posities in ons team die echt goed dubbel bezet zijn. De komende periode wordt interessant om te zien wie een basisplaats verdienen.” Paardekooper: “Met name de twee plekken centraal achterin worden super interessant. Met Iván Marquez, Philippe Sandler en Joris Kramer staan daar drie spelers die absoluut basiswaardig zijn.”

Luister de nieuwste Jarda Podcast, die ook gaat over de nieuwe werkwijze van Carlos Aalbers, debutant Rijk Janse en Gabor Babos gaat hieronder.