NEC trad afgelopen zaterdag uit het niets aan in een zwart tenue en dat riep bij menig NEC-supporter toch wel de nodige vragen op. Waarom afstappen van het groene uitshirt dat de club vanaf dit seizoen draagt in de uitwedstrijden? In de Jarda Podcast leggen de mannen het uit.

“NEC heeft ervoor gekozen om een derde tenue te introduceren, zoals veel clubs een derde tenue hebben. Na FC Twente-uit is gebleken dat er een groter contrast nodig is tussen een rood en groen shirt”, zegt Jeroen Rengers. “Het fletsere groen steekt minder mooi af tegen een volledig rood shirt van de tegenstander en daarom is er voor een derde shirt gekozen.”

Het shirt leek door de pasvorm en het simpele design in eerste instantie nog al op een inloopshirt constateren de mannen in de podcast. “Bij Twente had je misschien net zo goed in je thuisshirt kunnen spelen omdat het er misschien nog minder op leek dan het uitshirt”, stelt Chiron Rengers. “Ik vond het ook wel vette shirts.” Ook de anderen aan tafel stemmen hiermee in.

Ondanks de populariteit van het nieuwe zwarte tenue bij de mannen in de podcast heeft de club verder nog geen plannen om het shirt te verkopen.

Luister hieronder naar de nieuwste aflevering van de Jarda Podcast of via Spotify, iTunes of Google.

Foto: Orange Pictures