Wat meteen opviel aan het concept competitieprogramma van de KNVB: NEC speelt komend seizoen ontzettend vaak op vrijdag. Slecht nieuws voor de mensen die liever zaterdag of zondag als speeldag hebben, want dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren.
Vrijdag en maandag zijn namelijk de vaste speeldagen in de Jupiler League. Alleen bij hoge uitzondering wordt er op zondag gespeeld. In het concept competitieprogramma staan in totaal maar vier wedstrijden op zondag gepland. Ook de zaterdag is leeg: alleen de laatste speelronde wordt op die dag afgewerkt.
Maar hoe zat dat drie jaar geleden dan? Toen speelde NEC vaker op zaterdag een thuiswedstrijd in de Jupiler League. Ondertussen kan dat niet meer. NEC heeft de zaterdag als voorkeursdag aangegeven, mits de club in de Eredivisie zou spelen. In de Jupiler League gelden de vaste speeldagen van vrijdag en maandag. De kans dat er in het definitieve programma plots veel wedstrijden naar de zaterdag en zondag worden verschoven, lijkt daardoor erg klein.
Bekijk hier het volledige programma van NEC.