Afgelopen week kwam tot verbazing van velen het bericht naar buiten dat zowel NEC als De Graafschap moeite hadden met het vinden van degelijke sparringpartners in de winterstop. 1+1=2 zou je denken, maar in Estepona blijkt dit ingewikkelder te zijn. 
Beide Gelderse clubs overwinteren in de milde Spaanse zon en verblijven praktisch dezelfde periode in hotels op een steenworp afstand van elkaar. “Natuurlijk is er contact geweest”, laat Wilco van Schaik desgevraagd weten. Mike Snoei, trainer van De Graafschap en residerend in het hotel van de ForzaNEC-volgers, blijkt echter niet te willen oefenen tegen concurrenten uit de Keuken Kampioen Divisie, ondanks dat beide clubs elkaar pas eind maart treffen. 
"Daarnaast", voegt Van Schaik toe, “wilden zij gezien de planning alleen op zaterdag spelen en wij alleen op zondag. Toen er geen acceptabele tegenstanders bleken te zijn, is er nog een belletje vanuit ons naar Doetinchem gegaan. Zij hebben toen aangegeven op zondag al een sponsoractiviteit gepland te hebben”. 
Ook FC Emmen, vrijdag gearriveerd op het vliegveld van Malaga, was geen optie. Ondanks dat de Eredivisionist veel langer in Zuid-Spanje verblijft en op hetzelfde complex traint als de Nijmegenaren, was dit planningtechnisch onmogelijk. NEC oefent komende zondag om 12:00 tegen Lincoln Red Imps FC en drie uur later tegen Derde Divisionist VVSB.