Bij veel NEC-supporters leeft de vraag waarom de trainingen van NEC besloten zijn. Donderdagavond bij de oefenwedstrijd SC NEC – NEC mogen er wel supporters aanwezig zijn. Waarom dan niet bij de trainingen?

Voor NEC-supporters is het een doorn in het oog dat andere clubs de poorten wel open gooien. De clubs die ook besloten trainen zorgen in ieder geval dat er via social media het een en ander te zien is.

ForzaNEC vroeg om een reactie van NEC. Een woordvoerder van de club geeft aan dat de veiligheid van supporters, spelers en staf gewaarborgd moet blijven. Nog niet iedereen is gevaccineerd en de club wil een eventuele corona uitbraak absoluut voorkomen. Het enkel openzetten van de poorten lijkt de club niet handig, omdat er bij het toestaan van supporters bij trainingen onder andere ook op de anderhalve meter gehandhaafd moet worden. Wel gaat NEC op de korte termijn intern om tafel om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Donderdagavond speelt NEC om 19.30 een oefenwedstrijd tegen de amateurtak van NEC op De Eendracht. 200 supporters mogen daarbij aanwezig zijn. Over de trainingen komt later meer duidelijkheid.

Foto: Rob Koppers