Drie dagen na de verloren Gelderse derby gaat NEC op bezoek bij FC Groningen. De ploeg van trainer Ernest Faber won in 2017 nog geen enkele thuiswedstrijd en presteert de afgelopen weken bijzonder zwak, net als NEC. Wie wint woensdag het duel tussen twee kwakkelende clubs?

De 2-1 nederlaag tegen Vitesse van afgelopen zondag kwam als een dreun, maar niet per se als een verrassing aan bij de Nijmeegse ploeg. Vitesse heeft betere spelers, meer geld en speelde thuis. NEC gaf de punten juist in eerdere duels weg. Na de winterstop kelderde de formatie van Peter Hyballa van plek negen naar plek veertien. Het gat met nummer zestien ADO Den Haag bedraagt nog maar drie punten. NEC moet in de resterende zes wedstrijden punten pakken om zich veilig te spelen.

Een veertiende plaats zou voor NEC aan het einde van de rit een prima prestatie zijn waar – gezien de kwaliteiten van de selectie – waarschijnlijk niemand over zal klagen. Anders is dat bij FC Groningen. Faber kende een dramatische start met de noorderlingen, richtte zich in november en december weer op en is na de winterstop vooral Koning der gelijke spelen. De 1-4 winst op Heracles Almelo van 14 januari lijkt alweer lang geleden. Daarna speelde Groningen zeven keer gelijk en werd er drie keer verloren.

Foto: Rob Koppers