Fred Rutten is de laatste tijd vaak gezien rondom (oefen-)wedstrijden en/of trainingen van NEC. Ook afgelopen zondag was Rutten aanwezig bij de wedstrijd NEC – Excelsior (3-4). Wat is de reden dat Rutten zo vaak bij NEC is de laatste tijd? Algemeen directeur Wilco van Schaik geeft uitleg.

In het verleden werkte Rutten bij NEC. Na de komst van vriend Ted van Leeuwen in de Keizerstad als technisch directeur zat hij al veelvuldig naast hem op de tribune tijdens wedstrijden. Later kreeg hij ook een functie bij de Nijmegenaren: Rutten verving Leen Looijen in de Raad van Commissarissen van NEC. Na iets meer dan een halfjaar vertrok hij echter alweer. PSV stelde Ruud van Nistelrooij aan als nieuwe trainer en Rutten moest hem als zijn rechterhand van de nodige ervaring voorzien.

Na één jaar bij PSV, waar Van Nistelrooij één duel voor het einde van het seizoen opstapte, is Rutten vertrokken bij de Eindhovenaren. Hij wil namelijk weer als hoofdtrainer aan de slag gaan. Het doet dan ook wat wenkbrauwen fronsen wanneer hij meerdere keren is gespot bij NEC. Vorige week was hij nog te gast bij een besloten training van de Nijmegenaren. De reden van zijn aanwezigheid was minder spannend dan dat sommige verhalen doen vermoeden. Rutten had namelijk een afspraak bij het Sanadome, op steenworp afstand van Goffert. Tijdens de training was hij in gesprek met Wilco van Schaik en daar volgde een uitnodiging voor de wedstrijd van afgelopen zondag. “Toen heb ik hem uitgenodigd om onze wedstrijd te bezoeken. Hij heeft geen officiële functie binnen de club”, legt Van Schaik uit.

De kans bestaat dat Rutten vaker te zien blijft in en rondom De Goffert. “In de komende weken en maanden oriënteert hij zich op zijn toekomst als trainer. Dat is niet aan ons, maar tussendoor staat de deur open om bij onze trainingen en wedstrijden te komen kijken. Hij kent de stafleden, hij kent Carlos (Aalbers, red) en is een vriend van Marcel (Boekhoorn, red). Dus op die manier is hij op een leuke manier betrokken bij NEC.” De vraag of Rutten een mogelijke opvolger van Rogier Meijer kan zijn lacht Van Schaik weg. Dat is dus niet aan de orde.

Foto: Orange Pictures