NEC vraagt uw aandacht voor het volgende.
Jamal, een vrijwilliger van het onderhoudsteam van NEC, is een tijd geleden gevlucht uit Irak. Jamal is daar met de dood bedreigd. Tot zijn grote verdriet moest hij noodgedwongen zijn twee kinderen bij zijn ouders achterlaten. Zijn vrouw is al weggehaald en vooralsnog onvindbaar.
Sinds zijn aankomst in Nederland is Vluchtelingenwerk Beuningen druk bezig om het gezin weer bij elkaar te brengen. 12 augustus zou de familie weer herenigd worden met elkaar, maar tot Jamal’s en ieders grote verbazing was het weekend voor 12 augustus nét het weekend waar de IS het dorp van zijn ouders en kinderen binnenviel. De familie is de bergen in gevlucht en na dagen tussen hoop en vrees geleefd te hebben is telefonisch gecommuniceerd dat de situatie meer dan levensgevaarlijk is. Het is dus de zaak dat de kinderen zo spoedig mogelijk naar Nederland komen. De kosten (€4000) zijn echter te hoog voor Jamal. Vluchtenlingenwerk Beuningen heeft NEC gevraagd om mee te denken om geld in te zamelen zodat Jamal zijn kinderen veilig in zijn armen kan sluiten. 
Om Jamal zijn geliefde twee kinderen weer in zijn armen te kunnen sluiten is NEC een inzamelingsactie gestart en kunt u ervoor zorgen dat de kinderen veilig in Nederland komen. U kunt een vrijwillige bijdrage overmaken op: NL11 INGB 0004 2956 61 t.n.v. Vluchtenlingenwerk Oost Nederland, o.v.v. ‘Noodfonds kinderen Jamal’. ForzaNEC.nl houdt een veiling op de ForzaNEC-Facebookpagina met het huidige Nederlands Elftal shirt inclusief handtekeningen. De biedingen zullen starten vanaf €75. Tevens zal er aanstaande zaterdag 13 september, tijdens NEC-RKC, een collecte plaatsvinden in het Gofferstadion.