RKC Waalwijk is voor NEC-supporters jarenlang één van de populairste clubs geweest om te bezoeken. Volle uitvakken omdat deze wedstrijd zonder verplichte buscombi te bezoeken was. Helaas is dit verleden tijd.
De wedstrijd is nu een "autocombi". Dat wil zeggen dat je wel met je auto naar Waalwijk mag, maar dit is wel onderhevig aan bepaalde voorwaarden. Normaal is de enige beperking dat het wedstrijdkaartje vooraf tijdens een bepaalde tijd omgewisseld kan worden, om te voorkomen dat de supporters zich in het centrum van de bezoekende club gaat begeven. De gemeente Waalwijk gaat echter nog een stap verder.
De Nijmeegse supporters die zondag naar Waalwijk afreizen krijgen namelijk het volgende te horen:

  • • U dient de beschreven aanrij route te volgen. Parkeren in de bussluis is verplicht.
  • • Op het stadionterrein zullen de voertuigen en inzittenden gecontroleerd worden. Hierbij dient voor ieder voertuig een geldige parkeerkaart te worden getoond en de inzittende dient een geldig toegangsbewijs te tonen.
  • • Op de heenreis is een alcoholverbod van kracht.
  • • Op grond van artikel 2:48 van de Algemene Plaatselijke Verordening geldt een permanent alcoholverbod op de weg in het gebied rondom het RKC-stadion.
  • • Na afloop van de wedstrijd dient u Waalwijk direct te verlaten.
  • • Bij overtreding van het autocombi reglement behouden wij ons het recht voor tot weigering van de toegang en aanmelding bij de KNVB.

Bovendien: Vanaf de gemeentegrens in Waalwijk zal de politie het alcoholverbod wat van kracht is streng gaan controleren. Zorg dat u geen bier zichtbaar in de auto heeft!
De vraag mag gesteld worden hoe vrij je bent in je eigen auto. Zijn deze maatregelen ook nodig bij een wedstrijd met zo weinig risico gezien er nauwelijks rivaliteit is tussen beide clubs? De gemeente Waalwijk is volledig doorgeslagen in het opleggen van maatregelen en het moet zichzelf eens afvragen waarom het dan ook betaald voetbal wil hebben in haar eigen gemeente. Het is dan ook niet vreemd dat het uitvak zondag niet uitverkocht zal zijn. Om maar niet te spreken over de kale Waalwijkse tribunes.

Update zo 26-09-2011, 11.30 uur
RKC Waalwijk verwacht intrekken noogverordening
RKC Waalwijk verwacht dat de noodverordening die gold voor de competitiewedstrijd RKC-NEC van zondagmiddag snel opgeheven wordt. Burgemeester Kleijngeld stelde de preventieve maatregel in om te voorkomen dat er zaterdagavond een confrontatie zou kunnen komen tussen RKC- en NEC-fans.
Volgens RKC zijn er inmiddels zijn er geen aanwijzingen meer dat er nog sprake is van een dergelijke dreiging. Het is supporters dus gewoon toegestaan om zich te kleden en te uiten als supporter van RKC Waalwijk. Het duel tussen RKC en NEC begint zondagmiddag om halfdrie.
Update za 25-09-2011, 21.00 uur
Noodverordening in Waalwijk vanwege RKC-NEC
De burgemeester van Waalwijk, Nol Kleijngeld, heeft een noodverordening afgekondigd in verband met de voetbalmatch tussen RKC en NEC. Dat meldde de gemeente Waalwijk zaterdagavond op haar website.
Tussen supporters van beide clubs zou het tot ongeregeldheden kunnen komen. Op basis van de verordening, die geldt vanaf zaterdag 19 uur tot zondag middernacht, kan de politie preventief fouilleren.