In de bekerwedstrijden van het huidige seizoen staat Danny Vukovic onder de lat bij NEC. Zo ook in de derde bekerronde, donderdag tegen Cambuur. Voor de Australische doelman is het de tweede keer dat hij in een officieel duel uitkomt voor NEC dit seizoen. De keeper blikt vooruit op deze wedstrijd.

“Het is voor mij een lange tijd geleden dat ik heb gespeeld. Om precies te zijn is dat sinds de vorige bekerwedstrijd tegen Capelle geweest (0-3 winst, red.). Ik ben blij dat ik het daarom tegen Cambuur opnieuw mag laten zien,” zegt Vukovic. De bekerwedstrijd tegen Capelle ervaarde Vukovic ondanks de beperkte weerstand als niet eenvoudig. “Je speelde tegen een amateurploeg en dat soort wedstrijden zijn vaak het lastigst. Je komt daar aan en het is een klein sportcomplex met slecht licht en dan krab je ook wel even achter je oren. We hebben een goede start gemaakt in de beker en daar heb ik mijn steentje als keeper aan bij kunnen dragen.”

De doelman, die afgelopen zomer overkwam van KRC Genk, noemt de wedstrijd tegen Cambuur belangrijk. “De vorige ontmoeting tegen Cambuur hebben we hier verloren en dat willen we graag als team herstellen. We willen als team graag de volgende ronde van de beker bereiken en zullen er daarom alles aan doen om te winnen.” Ondanks zijn beperkte rol in de selectie, is Vukovic op zijn plaats in Nijmegen. “Er is een fijne sfeer binnen de groep en staf”, vervolgt de keeper. “Ik ben ervan overtuigd dat als we ons spel spelen zoals tegen PSV, we een goed seizoen zullen draaien met deze club.”

Foto: Rob Koppers