Danny Vukovic was één van de eerste aanwinsten van NEC voorafgaand de voorbereiding. De Australische doelman kwam over van KRC Genk waar de sluitpost vier seizoenen onder contract stond. In de wedstrijd tegen AZ moest Vukovic na een klein kwartier het veld al verlaten wegens pijnen in de knieholte. Uit voorzorg speelde hij niet mee tegen AFC, maar stond in de wedstrijd tegen RKC de volle 90 minuten onder de lat en was content met zijn spel en het resultaat.

“Het is fijn weer te spelen, zonder blessures. De laatste weken heb ik goed op mezelf moeten letten en expres niet meegedaan tegen AFC. Tegen AZ kreeg ik last van de knie tijdens de warming-up, maar het ging maar niet weg. Het leek me beter om die wedstrijd niet af te maken. Ik denk dat het wel geholpen heeft want nu is het volledig weg. Tijdens de trainingen kon ik gelukkig met alles meedoen, behalve met het schieten.”

In de eerste volledige wedstrijd van Vukovic hield de doelman gelijk ‘de 0’. De goalie was tevreden met het spel en het resultaat. “Dit geeft ons wel vertrouwen. RKC is een team uit de Eredivisie, en tegen deze teams moeten we wel het maximaal aantal punten halen. Dat wil niet zeggen dat we het tegen de grotere clubs maar afwachtend moeten zijn, want ook dan moeten we gewoon spelen zonder angst. Ajax is gewaarschuwd!”

Vukovic kijkt ook al met een schuin oog naar 17 oktober, de dag van NEC – Vitesse. Vukovic hoorde al veel verhalen over de wedstrijd tegen Vitesse sinds zijn komst naar Nijmegen. “Dat zijn de wedstrijden waar je het voor doet, zowel als speler als supporter. Dit zijn de wedstrijden met veel passie en de extra wil om te winnen. Ik kijk daar nu al naar uit,” sluit Vukovic af.