In een zinderende finalewedstrijd heeft het Australië van doelman Danny Vukovic zich ten koste van Peru geplaatst voor het WK voetbal in Qatar. Daarmee voegen de Aussies zich in groep E met Frankrijk, Denemarken en Tunesië.

De wedstrijd eindige na 120 minuten in een 0-0 gelijkspel. Er moesten dus penalty’s genomen worden. Bondscoach Graham Arnold paste net voor het einde van de verlenging een opmerkelijke wissel toe. Een wissel die Nederlanders wel eens eerder hebben gezien. Eerste keeper Mathew Ryan werd eruit gehaald en Andrew Redmayne kwam er voor de penalty’s in. Danny Vukovic bleef dus weer de hele wedstrijd op de bank, maar dat mocht de pret na afloop niet drukken. Australië won de penaltyserie met 5-4 en gaat daarmee naar het WK.

Vukovic komt bij NEC amper aan spelen toe. Afgelopen seizoen werd hij alleen in bekerwedstrijden opgesteld. Desondanks bleef de bondscoach hem selecteren als derde keeper. Mogelijk wil de bondscoach nu verandering zien en eisen dat Vukovic aan spelen toekomt. Een vertrek uit Nijmegen van de Aussie, die zwaar op de begroting drukt, lijkt dan ook niet onwaarschijnlijk. 

Foto: Rob Koppers