Waar de ene spits aan het begin van zijn carrière staat, heeft de ander al het nodige meegemaakt. Sjoerd Ars kreeg tegen Jong FC Twente in de 80e minuut van Ruud Brood een publiekswissel omdat hij een hattrick had gescoord. Zijn vervanger was zijn protegé Cihat Celik.
“Je ziet vandaag ook gewoon dat Sjoerd een doelpuntenmaker is”, zegt Celik na de wedstrijd.  “Dat probeer ik ook te zijn. In de trainingen kijk ik veel naar zijn looplijnen. Ik kan nog heel veel van hem leren, vooral op het gebied van afwerken. Ik vraag dan vooral waar hij aan denkt als hij schiet. Hij zegt tegen me dat ik me alleen moet focussen op het raken van de bal. We oefenen veel op afwerken dus ik denk dat mijn eerste doelpunt er aan gaat komen. Ik maak me er ook niet druk om wanneer die gaat komen. Tegen FC Den Bosch werd er een afgekeurd dus ik weet dat hij een keer gaat komen.”

“Voor mij was het bijna sinterklaasavond. Het is een heerlijk avondje voor een spits. We speelden sterk naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we voorin veel beter in het spel. Dan is het fijn als het publiek er ook achter gaat staan. Voor een spits is het fijn om een hattrick te scoren. Het is mijn eerste van het seizoen”, zegt Ars lachend.
“Cihat probeer ik waar ik kan te helpen. Soms komt hij met vragen of soms geef ik zelf aanwijzingen. Cihat heeft zeker talent het is altijd afwachten hoe zich dat ontwikkeld. Het is een slimme jongen er zit een goede kop op. Het is belangrijk om als talent om je te blijven doorontwikkelingen. Dat kan alleen door hard te werken en dat doet hij.”
Foto: Rob Koppers