NEC heeft de streekderby met Achilles ’29 met 6-2 gewonnen. Uitblinkers in de Goffert waren Navarone Foor en Sjoerd Ars, die beide het vizier goed op scherp hadden gestaan. Daarmee werd een vroege achterstand knap weggewerkt.
Alireza Jahanbakhsh moest zijn schorsing van vorige week uitzitten tegen Achilles. Navarone Foor verving de Iranees op de flank. Die wissel deed in eerste instantie de wedstrijd niet veel goeds. Achilles ’29 kwam na vier minuten namelijk op voorsprong. Centrale verdediger Mehmet Dingil kopte de bal langs Joshua Smits. 
Het duurde eventjes voordat NEC echte uitgespeelde kansen creëerde. Maar na een klein halfuur kwam de gelijkmaker er toch. Sjoerd Ars kreeg de bal in het strafschopgebied met wat geluk bij Foor. Hij omspeelde vervolgens een aantal spelers en schoot de bal langs keeper Leon ter Wielen. Op eenzelfde manier zette Christian Santos NEC tien minuten later zelfs op voorsprong. Weer was de assist van Ars.

Nog geen zestig seconden daarna was het opnieuw raak. Dingil, maker van de openingstreffer, kopte een voorzet van Jeffrey Leiwakabessy in eigen goal. Met deze stand ging NEC rusten.
In de tweede helft ging NEC verder met scoren. Na een kwartier kwam NEC op 4-1. Ars bereikte Foor met een mooi wipje over een verdediger en de Molukse aanvaller schoot de bal hard in de bovenhoek. Toch liet ook Achilles nog even van zich horen. Thijs Hendriks wist na een erg lange individuele actie keeper Joshua Smits te passeren. 

Maar daarmee was de weerstand van Achilles helemaal gebroken. Sjoerd Ars maakte op aangeven van Gregor Breinburg nog de 6-2 en zijn vijftiende van het seizoen. Door het gelijkspel van Roda JC tegen VVV Venlo verstevigt NEC daarmee de koppositie.
Scoreverloop:
4′ Mehmet Dingil 0-1
28′ Navarone Foor 1-1
39′ Christian Santos 2-1
40′ Mehmet Dingil (e.d.) 3-1
61′ Navarone Foor 4-1
66′ Sjoerd Ars 5-1
79′ Thijs Hendriks 5-2
84′ Sjoerd Ars 6-2
Kaarten:
42′ Thoone, 57′ Worm (Achilles 29′)
Opstelling:
Joshua Smits; Giovanni Gravenbeek (80′ Daan Disveld), Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy; Tom Daemen, Christian Santos (67′ Cihat Celik), Gregor Breinburg; Navarone Foor, Sjoerd Ars, Anthony Limbombe (74′ Muhamed Mert).
Foto’s Rob Koppers