NEC heeft zaterdagavond weer eens gewonnen in de Eredivisie. VVV verloor in de Goffert zijn zestiende uitwedstrijd op rij (een record in de Eredivisie). Het was een zwaarbevochte zege, zeker na een rode kaart voor Bram Nuytinck. Twee vrije trappen van John Goossens waren de ploeg uit Venlo te machtig.
NEC had deze week aangegeven maar één missie te hebben: winnen van Venlo in de Eredivisie en van Achilles, aanstaande woensdag in het KNVB-bekertoernooi. Dat de eerste horde is genomen, was ook met dank aan een zwak spelend VVV. De bezoekers uit Venlo wisten vooral de eerste helft weinig te brengen, waardoor NEC de mogelijkheid kreeg om vanuit balbezit naar een doelpunt op jacht te gaan. Género Zeefuik wist echter niet te profiteren van de kansen die hij kreeg en NEC moest het uiteindelijk hebben van een stilstaande situatie. Goossens legde de bal na 25 minuten op het zelfde aantal meters voor een vrije trap en joeg de bal in de linkerbovenhoek achter VVV-keeper Wilko de Vogt.

Na de thee bleef NEC aanvallend de betere ploeg, maar wist te weinig te forceren om het de Venlonaren echt lastig te maken. De wat saaie wedstrijd had uiteindelijk een rode kaart nodig om echt tot leven te komen. Bram Nuytinck liet de bal van zijn voet glippen en zag hoe Yanic Wildschut richting Gabor Babos kon lopen. De verdediger pakte Wildschut licht vast, die vervolgens gewillig naar de grond ging en zag hoe scheidsrechter Nijhuis Nuytinck met rood van het veld stuurde.
Na die rode kaart kwam VVV tot leven en probeerde de ploeg een gelijkmaker te forceren. Maar knap keeperswerk van Babos stond een tegentreffer in de weg en Goossens gooide het duel 12 minuten voor tijd op slot. Met weer een vrije trap, ditmaal zo mogelijk van nog verder weg, verraste hij de keeper van VVV. Robin Udegbe, die eerder zijn collega De Vogt had vervangen, zag de bal in het midden van het doel over hem heen gaan, waarbij de keeper er niet goed uitzag.

NEC krijgt door de zege weer wat lucht en zal, als woensdagavond ook Achilles wordt verslagen, met een iets beter gevoel de winterstop ingaan.