Terwijl het Nijmeegs publiek nog nageniet van de winst op aartsrivaal Vitesse van een week eerder, dient zich ondertussen al de volgende wedstrijd aan. Aankomende zondag om 12:30 uur is FC Utrecht de tegenstander in stadion Galgenwaard. De Domstedelingen staan inmiddels op de vijfde plaats, nadat ze afgelopen weekend Vitesse inhaalden. De voorsprong op NEC, de nummer zeven, is negen punten. NEC kan dus dichter bij de top-zes komen, maar dan moet er wel gewonnen worden in Utrecht. Net als NEC verloor de ploeg van Jan Wouters pas twee maal in eigen huis.
Afgelopen zondag wist NEC voor het eigen fanatieke publiek te domineren tegen Vitesse. Er werd met 2-1 gewonnen en de debuterende AZ-huurling Ruud Boymans scoorde de winnende treffer. Een droomdebuut voor Boymans in de Goffert. Ook Erik Falkenburg debuteerde in dit duel. NEC kwam in de eerste helft op voorsprong via Remy Amieux, maar na een matige start in de tweede helft kwam Vitesse op gelijke hoogte. Na de inbreng van Falkenburg en Boymans wist NEC zich te herpakken en maakte Boymans de winnende treffer, door de bal door de benen van doelman Velthuizen in het net te krijgen.
Ook tegenstander FC Utrecht heeft een goed weekend achter de rug. In de Grolsch Veste wist de ploeg uit Utrecht te stunten door met 2-4 te winnen van FC Twente. Na een half uur spelen opende nieuwkomer Jens Toornstra de score voor Utrecht. Vlak voor rust veroorzaakte Bengtsson een strafschop voor Utrecht en moest met een rode kaart het veld verlaten. Mulenga verdubbelde vanaf elf meter de score. Na rust leek Twente zich te herpakken en scoorde via Tadic de aansluitingstreffer, maar tien minuten later maakte Dave Bulthuis de 1-3 en leken de kansen voor Twente weer geslonken. Ruim een kwartier voor tijd scoorde Tadic opnieuw, ditkeer de 2-3, maar een minuut later kopte Van der Hoorn Utrecht naar de zege.
Dit seizoen presteert Utrecht buitengewoon goed. De ploeg staat met 39 punten op de vijfde plaats in de Eredivisie. In uitwedstrijden presteert de ploeg het beste met zes zeges, drie remises en twee verliespartijen. Ter vergelijking: NEC won vier uitduels, speelde er één gelijk en verloor er vijf. Ook in thuiswedstrijden presteert Utrecht prima. Voor eigen publiek won de ploeg vijf duels en speelde er drie gelijk, waaronder tegen FC Twente en Ajax. Tegen datzelfde Ajax werd in eigen huis met 0-3 verloren in de beker.
                               
                              Leroy George troeft Mark van der Maarel af in de Goffert
Eerder dit seizoen wist NEC in eigen huis met 2-0 te winnen van Utrecht. Rick ten Voorde opende de score voor NEC na een kwartier spelen. Vlak voor rust ging doelman Robbin Ruiter gigantisch in de fout, een blunder die de 2-0 van NEC inleidde. De keeper wilde de bal klaarleggen voor een uittrap, maar had niet in de gaten dat Sören Rieks nog achter hem stond. De Deen pikte de bal op en legde deze af aan Platje, die de score voor NEC verdubbelde. De score werd in de tweede helft niet meer weggegeven. Wel kreeg Dave Bulthuis zijn tweede gele kaart en moest hij vlak voor tijd het veld verlaten.
Jan Wouters kan zondag geen beroep doen op Adam Sarota en Tommy Oar, die kampen met blessures aan de knie en de hamstring. Aankoop Jens Toornstra in na zijn gele kaart tegen Twente geschorst. Bij NEC zit Kevin Conboy de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Evander Sno is inmiddels bezig met zijn revalidatie bij de KNVB in Zeist en is dus nog niet inzetbaar. Hetzelfde geldt voor Youri Loen, die al het hele seizoen herstellende is van een dubbele beenbreuk. Khalid Sinouh ontbreekt ook in Utrecht. Hij liep op de training een knieblessure op, waardoor Gabor Babos zijn vaste plaats onder de lat weer kan innemen.
De arbiter tijdens de wedstrijd is Richard Liesveld. De heren Brink en Jansen zullen de leidsman assisteren, terwijl de heer Manschot zal fungeren als vierde official.