Daan Disveld stond bij NEC lang te boek als een groot talent, maar met zijn overstap naar tweededivisionist TEC uit Tiel lijkt er een einde te komen aan een profcarrière voor de verdediger. Hij verliet NEC in 2015 voor FC Den Bosch, maar werd ook daar geen vaste waarde. Disveld richt zich nu op een maatschappelijke loopbaan.

“Als je naar TEC gaat, betekent het dat je de absolute top niet hebt gehaald”, zegt Disveld tegen De Gelderlander. “Toch heb ik na een zware periode bij Den Bosch sinds lange tijd weer het gevoel dat het goed met me gaat. Ik heb via TEC een baan als commercieel medewerker. Ze bieden mij nieuwe kansen.”

Als aanvoerder van Oranje onder-17 werd Disveld Europees kampioen in een team met onder anderen Tonny Vilhena en Memphis Depay. “Ik ben trots dat ik aanvoerder was van dat jeugdteam bij Oranje. Als je de carrière van die jongens naast die van mij legt, dan denk ik wel eens: waarom ik niet?”

Bij NEC brak Disveld nooit door. Enkele keren mocht hij opdraven. In het eerstedivisieduel met Sparta gaven de Nijmegenaren met Disveld achterin een 2-0 voorsprong in de laatste twee minuten uit handen. "Als we die wedstrijd wonnen, was de kans reëel dat ik mocht blijven staan. Na dat gelijkspel kreeg Giovanni Gravenbeek weer een kans. Het is jammer dat je in de voetballerij zelf niet altijd alle touwtjes in handen hebt en het niet alleen kunt doen.”

Foto: Rob Koppers