Jeffrey Leiwakabessy keert na een afwezigheid van vijf en een half jaar terug op de Nederlandse velden. De linkervleugelverdediger, die zijn opleiding genoot bij NEC en uiteindelijk acht seizoenen speelde voor de Nijmeegse club, heeft een contract getekend bij Eredivisionist VVV-Venlo, dat Leiwakabessy transfervrij overneemt van het Cypriotische Anorthosis Famagusta.
De dertigjarige back was sinds 2008 actief op het eiland en vertegenwoordigde in 3,5 jaar tijd 95 keer de clubkleuren van Famagusta. Zijn hoogtepunt beleefde Leiwakabessy, die NEC in 2006 verruilde voor het Duitse Alemannia Aachen, in de jaargang 2008/2009, toen hij samen met zijn werkgever de groepsfase van de Champions League bereikte. Daarin namen de Oost-Europaenen het onder meer op tegen de Italiaanse grootmacht Internazionale.
Leiwakabessy zal er alles aan gelegen zijn VVV in de Eredivisie te houden. De Limburgers bezetten na de eerste seizoenshelft een zeventiende plaats en hebben een voorsprong van slechts twee punten op hekkensluiter Excelsior.