Danny van den Broek is woensdag op 63-jarige leeftijd overleden. De sportjournalist was jarenlang en in verschillende periodes clubwatcher van NEC namens dagblad De Gelderlander. Van den Broek was al langere tijd ernstig ziek.

Dolblij was Van den Broek toen in 2019 bekend werd dat hij voor de vierde keer clubwatcher werd van NEC. De journalist werkte sinds 1981 voor De Gelderlander, voornamelijk op de sportredactie. Bij NEC maakte hij verschillende periodes mee. De meest succesvolle was zonder twijfel het Europese avontuur in 2008.

Van den Broek volgde eerder ook het ijshockey in Nijmegen en was jarenlang chef sport en chef van de Nijmeegse sportredactie van De Gelderlander. Hoewel hij al enige tijd ernstig ziek was, ging Van den Broek ‘gewoon’ door met zijn werk. Af en toe verscheen er nog een fraai verhaal uit de pen van Van den Broek, bij NEC een graag geziene gast.

ForzaNEC wenst de nabestaanden van Van den Broek, met name vrouw Geke en zoons Lars en Jorn, veel sterkte toe in de komende periode.

Foto’s: Rob Koppers