Sandor Popovics is maandag op tachtigjarige leeftijd overleden. De voormalig speler en trainer uit Hongarije was tussen 1985 en 1987 trainer van NEC. Popovics leed aan de ziekte van Alzheimer.

Keeperstrainer Gabor Babos van NEC, getrouwd met de dochter van Popovics, vertelt tegen het Hongaarse Nemzeti Sport dat hij zijn landgenoot onlangs nog zag bij zijn tachtigste verjaardag op 22 juni. “Hij woonde in een verzorgingstehuis in Roosendaal, dicht bij ons. We kwamen hem vaak bezoeken. Op zijn verjaardag was er nog niks aan de hand. Zondagochtend werd hij plots ziek en maandagochtend is hij overleden.”

Popovics werd in 1985 trainer van NEC en had daarvoor al tal van clubs onder zijn hoede gehad, waaronder De Graafschap en het Belgische Waregem. Bij NEC volgde Popovics Pim van der Meent op en werkte met onder anderen Ron de Groot, Anton Janssen en Henk Grim. De Hongaar nam ook Wilfried Brookhuis mee van De Graafschap.

De Nijmeegse club was toen net gepromoveerd naar de Eredivisie en degradeerde in het seizoen erna. Popovics eindigde met de ploeg vervolgens zesde in de Eerste Divisie en vertrok daarna. Hij trainde later onder andere nog bij SC Cambuur, Excelsior en FC Eindhoven.

Foto: Rob Koppers