Energiebedrijf en tevens hoofdsponsor van NEC Energieflex verkeert in financiële problemen. De rechtbank in Utrecht heeft het bedrijf voorlopig uitstel van betaling toegewezen.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC op de clubsite: "Het nieuws sloeg bij ons in als een bom. We zijn compleet verrast, want we hadden samen een uniek en ambitieus plan ontwikkeld voor de club en de stad Nijmegen. We gaan nu in gesprek met de bewindvoerder over de toekomst en de kansen voor EnergieFlex en het hoofdsponsorschap van NEC. Daarnaast zullen we ook moeten onderzoeken hoe we de maatschappelijke projecten die voor de komende weken gepland staan alsnog uit kunnen voeren. EnergieFlex is namelijk ook hoofdfounder van onze maatschappelijke stichting."

Ralph Nadolski, marketing manager bij Energieflex: "Het is nog niet aan te geven wat concreet de gevolgen zullen zijn. Er is een bewindvoerder aangesteld, die gaat bekijken wat voor betrokken partijen de gevolgen zijn. Prioriteit is om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een doorstart."

Een bewindvoerder is aangesteld om de balans op te maken bij de onderneming, die dit seizoen bij NEC op de borst prijkt. Naast het hoofdsponsorschap bij NEC staat EnergieFlex op de rug bij NAC Breda en sponsort het de Nijmeegse IJshockeyclub Ahoud Devils.

In samenwerking met onze mediapartner RN7.