Waar men achter de schermen volop bezig is met volgend jaar, rest scheidend trainer Wiljan Vloet nog één wedstrijd. Waar alle ogen in Nederland gericht zijn op Ajax – FC Twente, neemt NEC het op tegen Feyenoord in de Kuip.
 
Carlos Aalbers toont zich de afgelopen weken een slagvaardig TD. Voor de neus van concurrenten als Heracles, De Graafschap en Feyenoord kaapte hij respectievelijk aanvaller Platje, trainer Pastoor en middenvelder Koolwijk weg. Het team van volgend jaar begint dan ook vorm te krijgen. Het is aan de spelers om dit seizoen eerst waardig af te sluiten. Waar het team Björn Vleminckx de vorige competitieronde aan de topscorerstitel hielp en de supporters verwend werden met een eclatante 5-0, kan NEC het seizoen waardig afsluiten in Rotterdam.
 
Het gehele jaar heeft de equipe van Vloet verzorgd positiespel laten zien, gekoppeld aan redelijke resultaten. Er staat een jong team, wat redelijk mee voetbalt maar wel zijn topscorer gaat verliezen. Waar NEC een jong en talentvol team heeft staan, kan Feyenoord helemaal trots zijn op de eigen jeugd. Vrijwel de gehele selectie bestaat uit jonge voetballers, sommige nog met de leeftijd van een A-junior. Naast aanvoerder Vlaar (26) is het team gebouwd rondom ‘routiniers’ als Wijnaldum (20) en Fer (21). Ook de topscorer van de Rotterdammers speelt zondag voorlopig zijn laatste wedstrijd in de Kuip; Luc Castaignos, slechts 18, tekende enkele maanden geleden al bij het Internazionale van Wesley Sneijder.
Aangezien er niets meer op het spel staat voor beide teams, slechts een wonder kan Feyenoord nog naar de play-offs brengen, is de kans op een open wedstrijd erg groot. Een open wedstrijd die overigens niet live te volgen is op Eredivisie Live, de zender kiest op de laatste speeldag voor andere wedstrijden.