Na de verloren kwartfinale tegen VVV wacht NEC een nieuwe zware dobber. Zondagmiddag nemen de Nijmegenaren het op tegen De Graafschap, de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen divisie. De aftrap in het Goffertstadion, waar zo’n 1100 fans aanwezig zullen zijn, is al om 12:15.

De Graafschap

De club uit Doetinchem is in topvorm. In het jaar 2021 heeft de ploeg van trainer Mike Snoei pas één keer verloren. Dit was tegen directe concurrent Almere City in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Sindsdien wisten de Superboeren alle mogelijke punten te behalen in de wedstrijden in aanloop naar de kleine Gelderse derby van zondag. Juist in de periode dat Almere City in een iets mindere vorm steekt, gaan de blauw-witten uit Doetinchem vol voor een plek bij de top twee, die recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Ook voor De Graafschap is de uitwedstrijd in Nijmegen dus erg belangrijk.

Als je naar de selectie van de Doetinchemmers kijkt, is het geen verassing dat de ploeg meedoet om de bovenste plekken. De ploeg bestaat uit talenten zoals keeper Rody de Boer en Joey Konings, maar ook geroutineerde spelers die al veel wedstrijden in zowel Keuken Kampioen divisie als Eredivisie in de benen hebben. Denk hierbij aan ex-NEC’ers Jordy Tutuarima, Ted van de Pavert en de onlangs gehuurde Melvin Platje. NEC heeft tevens een speler lopen die zelfs vorig seizoen nog bij De Graafschap speelde. Javier Vet speelde voor dit seizoen twee jaar bij de Gelderse buren.

Dé routinier en dé man bij De Graafschap is Ralf Seuntjens. De spits heeft er dit seizoen al dertien in liggen en is daarmee topscorer van zijn team. Seuntjes is tevens ook aanvoerder van de ploeg en als ’targetman’ de man waar het om draait. Hij is met zijn doelpunten erg belangrijk, maar ook een spits die goed meevoetbalt en daarmee zijn ploeg enorm helpt.

NEC

Na een korte rust van tien dagen mocht NEC aantreden in de kwartfinale van het KNVB beker toernooi. VVV was in 120 minuten voetbal helaas effectiever en behaalde daarmee de halve finale van het toernooi, die het tegen Vitesse zal gaan spelen. De wedstrijd, Vitesse – NEC, waar fans van beide clubs zich al op aan het verheugen waren, kwam er dus niet. Vier dagen na de verlenging in Almelo neemt NEC het op tegen De Graafschap. NEC is op dit moment de nummer zes van de Keuken Kampioen divisie en winst op de andere Gelderse ploeg in de competitie zou de Nijmegenaren natuurlijk goed uitkomen. Dat wordt een zware dobber, de ploeg van trainer Rogier Meijer verkeert niet per se in de beste vorm. De laatste competitiewedstrijd van de rood-groen-zwarten werd in Maastricht verloren met 2-1 van MVV. Een positief resultaat kan NEC op het goede spoor brengen richting de nacompetitie.

Eerder dit seizoen

In de vijfde speelronde van dit seizoen mocht NEC het opnemen in Doetinchem tegen De Graafschap. De thuisploeg was, en is nog steeds, de favoriet voor de confrontatie en wist dit ook in de score uit te drukken (2-0). NEC speelde goed mee, maar wist zichzelf niet te belonen. Na dit verloren duel wisten de Nijmegenaren elf duels op rij ongeslagen te blijven in de Keuken Kampioen divisie. Een reeks die kort voor de winterstop werd doorbroken door TOP Oss.


Vorig seizoen hield NEC De Graafschap in de Goffert op een 1-1 gelijkspel. Jonathan Okita, misschien wel de schlemiel van woensdagavond, schoot NEC in extremis naast De Graafschap. 1-1 was tevens ook de uitslag in de editie daarvoor. De historie geeft aan dat NEC vaak weet te winnen in het thuisduel van de ‘kleine Gelderse derby’. Ondanks dat is De Graafschap gezien de goede vorm van de laatste weken de favoriet voor zondag.

De wedstrijd

Aankomende zondag om 12.15 zullen zo’n 1000 man in de Goffert aanwezig zijn voor het duel tussen NEC en De Graafschap. De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Ingmar Oostrom. De wedstrijd zal LIVE te zien zijn op ESPN 1, te beluisteren via het radioverslag van RN7 en natuurlijk via het liveblog op onze website.

Foto: Rob Koppers

This poll is no longer accepting votes

Wat verwacht jij van NEC - De Graafschap?
248 votes