NEC moet weer eens gaan winnen en hier lijkt Jong AZ een ideale tegenstander voor. Vrijdag spelen de Nijmegenaren tegen de Alkmaarse beloften. De formatie van trainer Rogier Meijer hoopt af te rekenen met de slechte resultaten van de afgelopen weken.

Jong AZ
Jong AZ wist de afgelopen twee wedstrijden te winnen. De ploeg uit Alkmaar speelde maandagavond nog tegen FC Dordrecht waarin het met 4-0 won, maar bezet wel de zeventiende plaats op de ranglijst met 32 punten uit 33 wedstrijden. Een van de belangrijkste spelers van Jong AZ is Mohamed Taabouni. De middenvelder maakte dit seizoen negen doelpunten in 28 wedstrijden.

NEC
De kans op directe promotie is inmiddels verspeeld en het is nog maar de vraag of de play-offs worden gehaald. NEC kan niet lager meer eindigen dan de achtste plaats. Maar er is nog kans de een laaggeklasseerde ploeg de vierde periode wint (TOP Oss of Helmond Sport), mocht dat gebeuren dan kwalificeert die ploeg voor de play-offs en valt de nummer acht buiten de boot. Die nummer acht is nu Roda JC, maar de achterstand op nummer zes NEC is maar vier punten. De laatste overwinning van NEC dateert alweer van een maand geleden toen er thuis werd er met 1-0 van FC Volendam gewonnen. Het gemis van Rens van Eijden is groot, van de acht wedstrijden dit seizoen dat hij ontbrak, won NEC er één, in oktober op bezoek bij NAC (0-1).

Van Eijden zal in ieder geval ontbreken in de wedstrijdselectie. Het is nog onduidelijk of Jordy Bruijn alweer fit genoeg is om te spelen.

Historie
Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in Zaanstad. De Nijmegenaren speelden een goede wedstrijd en wonnen met 0-3. Ayman Sellouf en Elayis Tavsan (2x) troffen het doel. De overwinning was toen het begin van een ongeslagen reeks van acht wedstrijden. Vorig seizoen werd deze wedstrijd door het onafgemaakte seizoen één keer gespeeld en toen werd er ook gewonnen op bezoek bij Jong AZ (0-2). Zian Flemming en Anthony Musaba verschenen op het scorebord.

De wedstrijd
Oorspronkelijk zou de wedstrijd om 20:00 aanvangen, maar dinsdag werd bekend dat NEC het al om 18:00 opneemt in het eigen Goffertstadion omdat ze de wedstrijd hebben ‘gekocht’ bij ESPN, dat het duel live gaat uitzenden. Het duel staat onder leiding van Robin Hensgens, hij floot eerder dit seizoen NEC – FC Den Bosch (4-1). Naast dat de wedstrijd op ESPN zal worden uitgezonden kunt u naar het radioverslag van RN7 luisteren of de liveblog op ForzaNEC.nl volgen.

Foto’s: Rob Koppers