Na de teleurstelling tegen TOP Oss en Telstar gaat NEC vrijdag op jacht naar drie broodnodige punten. Die moeten worden gepakt tegen Excelsior. Om niet verder achterop te raken bij de top vier moeten de Nijmegenaren winnen.

Excelsior

De ploeg van Marinus Dijkhuizen verloor zijn laatste vijf wedstrijden, onder andere Roda JC, Volendam en NAC Breda waren een maatje te groot. Door een tot dusver wisselvallig seizoen bevindt Excelsior zich momenteel op de veertiende plaats. Ondanks de matige resultaten, loopt er één parel rond in Rotterdam: Elías Már Ómarsson. De IJslander kwam in 2018 over van IFK Göteborg, waar hij twee wisselvallige seizoenen had beleefd. Ook zijn eerste seizoen bij Excelsior was nog niet ‘je van het’, hij wist dit seizoen ‘maar’ zeven keer te scoren. Dit seizoen is Ómarsson meer op dreef. Hij miste nog geen minuut en was al zeventien keer trefzeker. Hij is de man waar NEC aankomende vrijdag extra goed op moet letten.  

NEC

NEC ligt nog steeds op schema om het doel te behalen: in de top vijf eindigen. Toch is het spel de laatste weken uitermate slecht. Dit leidde ook tot blamerend puntenverlies tegen TOP Oss (0-1) en Telstar (5-2). Excelsior is op papier gezien te verslaan, alleen of we daar nog op kunnen rekenen is maar de vraag. Ook onder de lat zijn er twijfels. In de voorbereiding leek het al vrij snel duidelijk te worden dat Norbert Alblas de eerste keeper zou zijn. Toch maakt hij de laatste weken fouten, zo ook afgelopen weekend. Of Meijer gaat kiezen voor Job Schuurman of Mattijs Branderhorst is nog maar de vraag. 

Arnaut Groeneveld in het seizoen 2016/17 tegen Excelsior.

Vorig seizoen

De laatste keer dat de ploegen tegen over elkaar stonden was 6 december 2019. NEC ging destijds met veel hoop op bezoek in Kralingen. Toch viel het resultaat tegen. NEC ging er met 2-1 af, de goal van Nijmeegse kant kwam van Ole Romeny (nu spelend voor Willem II). Dit jaar kwam NEC ook vaker op bezoek in Kralingen. Op 29 oktober 2019 verloor NEC in het bekertoernooi met 4-2, goals waren van Anthony Musaba (nu spelend voor Cercle Brugge). 

De wedstrijd

De wedstrijd wordt aankomende vrijdag vervroegd gespeeld. In plaats van 21:00 uur vindt de wedstrijd om 18:45 uur plaats. De wedstrijd zal onder leiding staan van Ingmar Oostrom en is te volgen op ESPN en onze social mediakanalen.

Foto’s: Rob Koppers