NEC wil het goede gevoel met de reeks van vijf overwinningen op rij ongetwijfeld doortrekken richting de interland-periode. Daarvoor zal het af moeten rekenen met TOP Oss, de ploeg die eerder dit seizoen al een eind maakte aan een andere reeks van de Nijmegenaren.

TOP Oss

Want de ploeg van Klaas Wels maakte kort voor de winterstop een eind aan de ongeslagen reeks van elf duels van NEC. In De Goffert zegevierden de Ossenaren met 0-1 na een vroege tegengoal waarbij keeper Norbert Alblas niet geheel vrijuit ging. Een fout die hij niet gemakkelijk te boven kwam.

Het grote verschil toen was dat het spel van NEC al weken in een neerwaartse spiraal zat en Oss zich in een uitstekende fase begaf. Dat kunnen de Brabanders nu niet bepaald zeggen. Slechts twee van de laatste tien duels werden gewonnen. Daarin trof het – los van NEC – wel de gehele top vijf, de top vijf die de Nijmegenaren nu door het vervroegd spelen van haar wedstrijd in speelronde 30 zijn binnengedrongen.

NEC

In dat vervroegde duel rekende NEC in een uiterst vermakelijk duel af met FC Volendam: 1-0. Het was knap hoe de selectie na een minimale herstelperiode zo’n energieke indruk maakte. De tegenstander werd al vroeg afgejaagd en NEC kwam vaak met veel in het vijandelijk zestienmetergebied. Smetje op het duel was het uitvallen van Rens van Eijden. De centrumverdediger zal in ieder geval het duel met TOP moeten laten schieten.

Daartegenover staat misschien wel de terugkeer van twee aanvallend ingestelde spelers: Terell Ondaan en Joep van der Sluijs zitten volgens trainer Rogier Meijer dichtbij een rentree. Achterin is de spoeling inmiddels wel erg dun. Als Kevin Bukusu de plek van Van Eijden ook in Brabant overneemt, heeft Meijer alleen Terry Lartey-Sanniez en Guus Gertsen achter de hand voor de vijf defensieve plekken.

Een schorsing zou Meijer er niet echt bij kunnen hebben voorlopig. Het hangt echter wel een beetje in de lucht, want zowel Edgar Barreto als Jordy Bruijn staat op scherp met allebei vier gele kaarten. Oss-NEC staat onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets.

Historie

Gerrets floot dit seizoen al NEC-Helmond Sport en hield de kaarten voor de Nijmegenaren toen op zak. TOP Oss is voor NEC gezien de historie bepaald geen ideale tegenstander. De laatste overwinning op bezoek bij de Ossenaren dateert van april 2015. Met een behoorlijk alcoholpromillage in het bloed zegevierde de kersverse kampioen met 1-2. Daarna werd er een keer gelijk gespeeld en eenmaal verloren, vorig seizoen werd het duel afgelast door alle corona-maatregelen.

ESPN

Eerder deze week kwam al naar buiten dat de Keuken Kampioen Divisie nu echt terugkeert naar het oude schema. Een bomvolle vrijdagavond, met slechts één duel dat integraal wordt uitgezonden. Clubs kunnen er nu wel, tegen betaling, voor kiezen om het duel van hun club toch uit te laten zenden. Go Ahead Eagles en NAC maakten al bekend dat zij hun fans niet in de kou laten staan en de wedstrijden ook in de vierde periode aanbieden via ESPN. NEC blijft voorlopig stil rondom dit onderwerp.

Maar vrijdag lijkt het er toch echt op dat je het zal moeten doen met het liveblog van ForzaNEC.nl of het radioverslag van de mannen van RN7. De aftrap in het Frans Heesen-stadion is om 20:00.