NEC neemt het zaterdag op tegen Almere City FC in de eerste ronde van de play-offs. Nadat NEC woensdag op het nippertje won van FC Dordrecht, staat er een grote klus te wachten in Almere. Na de matige resultaten van de afgelopen weken is NEC op de zevende plek geëindigd. Concurrent Almere deed het stukken beter en eindigde met negen punten boven de Nijmegenaren op de vierde plaats. NEC-coach Rogier Meijer heeft er vertrouwen in en ziet het als een mooie uitdaging.

Almere City

De ploeg van Almere-trainer Jeroen Rijsdijk zat net als NEC de laatste weken in zoals ze we dat noemen een ‘matige flow’. Zo sloot Almere het seizoen af met een gelijkspel tegen Jong PSV. Aankomende zaterdag moet Almere het opnemen zonder verdediger Thibaut Lesquoy. In de slotfase van het duel met Jong PSV maakte Lesquoy een overtreding waardoor hij de rode prent van scheidsrechter Pérez te zien kreeg.

NEC zal tevens wel moeten waken voor Almere-spits Thomas Verheijdt. De nogal lange, brede spits miste dit seizoen pas één wedstrijd en was in de overige duels twintig keer trefzeker. Ook tegen NEC heeft Verheijdt geen moeite met scoren. In de wedstrijd begin april was hij tweemaal trefzeker.

NEC

Trainer Rogier Meijer kan bijna weer beschikken over de volledige selectie. Waar Odenthal in het duel met FC Dordrecht nog geschorst was, kan hij zaterdag eventueel weer in de basis verschijnen. Ook maakten Rens van Eijden en Jordy Bruijn de laatste weken weer minuten. Zij zijn inzetbaar tegen Almere. Er zijn nog wel vraagtekens bij Dirk Proper, die ontbrak tegen Dordrecht door ‘kleine pijntjes’.

NEC moet aankomende zaterdag afreizen naar Almere. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er in de play-offs maar één wedstrijd gespeeld. De ploeg die het hoogst op de ranglijst stond mag van de KNVB thuis spelen. Almere (vierde op de ranglijst), ontvangt daarom nummer zeven NEC in het Yanmar stadion.

Historie

Afgelopen seizoen nam NEC het twee keer op tegen Almere. Beide duels gingen verloren door goals van Mirani en Verheijdt (0-1 & 2-0). Ook de laatste jaren is Almere vaak een sta-in-de-weg voor NEC. In de negen officiële wedstrijden die werden gespeeld wonnen de Nijmegenaren maar vier keer. Van deze vier wedstrijden springt er wel één uit. In het seizoen 2018/2019 won NEC in eigenhuis met maar liefst 5-0. Goals kwamen van Okita (3x), Bossaerts en Bruijn.

De wedstrijd

Op zaterdag 15 mei is het zover. NEC gaat het in het Yanmar stadion om 21:00 opnemen tegen Almere City. De wedstrijd zal onder leiding staan van Kevin Blom, de VAR (die er in de play-offs dus wel is) is Jochem Kamphuis. Blom floot dit seizoen ook al NEC-Fortuna Sittard in de beker en gaf NEC toen een makkelijke strafschop. Almere-NEC zal te volgen zijn via ESPN en onze socials.

Foto’s: Rob Koppers