NEC speelt zondagmiddag uit tegen FC Den Bosch. De Nijmegenaren zijn al negen wedstrijden ongeslagen en willen maar wat graag daar een tiende wedstrijd aan toevoegen.

Afgelopen maandag speelde NEC thuis tegen MVV. Ondanks een veldoverwicht, werd er moeizaam gewonnen: 2-1. Invaller Joep van der Sluijs scoorde met een goede goal een kwartier voor tijd de winnende treffer. Van alle concurrenten dendert Cambuur verder, maar daaronder worden door alle ploegen wekelijks punten verspeeld. NEC heeft daardoor aansluiting gevonden bij de top. Reden genoeg voor de mannen van Meijer om deze lijn door te trekken.

FC Den Bosch
De Brabanders vinden we terug op plek 19. Op papier een eenvoudige klus, ware het niet dat NEC het ontzettend lastig heeft met de zwakke broeders die zich verzamelen rond het strafschopgebied. Niet alleen MVV, maar ook Helmond Sport was hier een goed voorbeeld van. FC Den Bosch, de ploeg met het laagste spelersbudget, wist dit seizoen pas twee keer te winnen. Een uitgeklede selectie door het (gedwongen) vertrek van – de zoon van – Jordania heeft het niet in zich om het verschil te maken. Clubtopscorer is Jizz Hornkamp met slechts vier goals, evenveel als NEC-collega Janga. FC Groningen-huurling Romano Postema is de andere blikvanger voorin.

Ook spelen er twee oud-spelers van NEC bij Den Bosch. Frank Sturing, afgelopen jaar nog in beeld voor het team van Canada, draaide als amateur de volledige voorbereiding in Nijmegen mee. De Nijmegenaar kon niet rekenen op een contract, een kans die hij dertig kilometer verder wel kreeg. Hij start hoogstwaarschijnlijk zondag ook centraal achterin. Daarnaast was Paco van Moorsel onderdeel van de ongenaakbare kampioensploeg in 2015. De aanvallende middenvelder speelde 18 keer, veelal als invaller en scoorde één doelpunt.  

NEC
Rogier Meijer heeft wat keuzes te maken voor het duel in Den Bosch. Sellouf werd tegen MVV opnieuw beloond met een basisplaats na zijn goede optreden tegen Jong AZ. Het was echter v/d Sluijs die met een goal meer opviel dan zijn concurrent. Ook centraal achterin wordt het voor het eerst een keuzemoment. Syb van Ottele faalde opzichtig, waar Kevin Bukusu na rust soeverein heerste. De goede invalbeurten, ook van Edgar Barreto en Dirk Proper, geven de hoofdcoach stof tot nadenken. Ook het duo Janga/Ondaan functioneert nog niet optimaal, terwijl Jonathan Okita geduldig zijn kans afwacht.

De wedstrijd
Ondanks de stand op de ranglijst kan NEC een lastige wedstrijd verwachten. De laatste drie wedstrijden in de hoofdstad van Brabant werden niet gewonnen. Vorig seizoen wist Etien Velikonja nog een punt te redden met een doelpunt en een assist, een veelbelovend begin van een verder treurige periode in het rood-groen-zwart. De laatste overwinning dateert uit 2015. NEC was al kampioen en won eenvoudig met 1-3.

In Den Bosch wordt er zondagmiddag om 12:15 afgetrapt. Het duel staat onder leiding van scheidsechter Jannick van der Laan. De in Cuijk geboren scheidsrechter wordt geassisteerd door de heren Inia en Ribbink. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 1 en te beluisteren op RN7. Uiteraard is ForzaNEC aanwezig voor een liveblog.

Foto: Rob Koppers