NEC won afgelopen zaterdag bij FC Dordrecht en daar was alles wel mee gezegd. Nu treft de ploeg van trainer Rogier Meijer een tegenstander in vorm: TOP Oss. De Nijmegenaren zullen zaterdag een stuk beter moeten spelen om in deze wedstrijd de volle buit te pakken in de Goffert.

TOP Oss

NEC is al elf wedstrijden ongeslagen. TOP Oss staat op een veertiende plek. Als je niet beter weet heeft het er alle schijn van dat dit een enigszins makkelijke wedstrijd zou moeten zijn voor de thuisploeg. Echter, niks is minder waar. TOP Oss heeft de afgelopen vijf wedstrijden elf punten gepakt en is in de maand december nog zonder puntenverlies (3 gespeeld 3 gewonnen). De laatste verloren wedstrijd van de ploeg van trainer Klaas Wels dateert alweer van 13 november. Sindsdien werd er gelijkgespeeld tegen toppers FC Volendam en NAC. Hierna werd er achtereenvolgens gewonnen van drie beloftenteams: eerst Jong AZ, toen Jong PSV en afgelopen maandag werd er met 0-1 gewonnen van Jong FC Utrecht.

Topscorer in Brabantse dienst is Dennis van der Heijden. De lange spits heeft er dit seizoen vier in liggen na zijn winnende doelpunt van maandag. De oud-spits van ADO Den Haag en Almere City is nog altijd pas drieëntwintig jaar oud. Naast Van der Heijden speelt onder andere ook Cas Peters bij TOP Oss. Peters is oud-speler van onder andere De Graafschap en FC Emmen speelde een bijna volledig seizoen in de Eredivisie met de club uit Doetinchem en is een ervaren speler op het tweede niveau van Nederland.

NEC

Ondanks een vierde plek in de Keuken Kampioen divisie, met maar één punt achterstand op nummer drie De Graafschap, gaat het niet helemaal voor de wind met NEC. De laatste paar wedstrijden speelt de Nijmeegse formatie erg belabberd. Toch heeft de ploeg van Meijer al elf wedstrijden niet meer verloren, dit verbloemt het feit een beetje dat het de laatste tijd zeker niet vanzelf gaat. Ook afgelopen zaterdag was het lange tijd niet best wat de Nijmegenaren lieten zien. NEC scoorde in de eerste tien minuten twee keer, maar hierna viel het enorm tegen. De ploeg zal dus blij zijn met het aantal punten van de laatste tijd, maar absoluut niet met het getoonde spel. Wanneer dit gaat lopen voor de rood-groen-zwarten kan de ploeg het echt iedereen moeilijk maken.

Ook wil NEC in het spoor van SC Cambuur, FC Volendam en Almere City blijven in de tweede periode. Zowel NEC als Volendam staat op vijftien punten in dit klassement. Almere City staat hier één punt boven en de koploper van zowel de reguliere competitie als de tweede periode Cambuur staat op achttien punten. Echter hebben zij de eerste periode al gewonnen waardoor een tweede plek voor een van de drie achtervolgers genoeg zou zijn voor een plek in de nacompetitie.

Vorig seizoen

Op vrijdag 8 november van het vorige jaar speelde NEC thuis in de Goffert tegen TOP Oss. Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door de Nijmegenaren. Doelpuntenmakers waren de gebruikelijke namen en de spelers die dit seizoen niet meer in Nijmeegse dienst zijn, namelijk Ole Romeny (nu Willem ll), Anthony Musaba (door AS Monaco verhuurd aan Cercle Brugge) en Zian Flemming (Fortuna Sittard). Het is te hopen dat eenzelfde scenario zich ook deze keer afspeelt in de Goffert.

De wedstrijd

Scheidsrechter Edgar Bijl zal het duel in goede banen moet leiden. De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 16:30 en is live te zien op FOX Sports. Ook is de wedstrijd te volgen via onze social media kanalen.

Foto’s: Rob Koppers