NEC gaat aankomende vrijdag op bezoek bij nummer drie Go Ahead Eagles. Na de kansloze nederlaag tegen NAC Breda krijgen de Nijmegenaren de kans om zich te herpakken in de Adelaarshorst. Er staat voor NEC weinig meer op het spel in de reguliere competitie en dus kan de ploeg vrijuit spelen. De Eagles hopen stiekem nog op directe promotie naar de Eredivisie.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles verkeert in 2021 in uitstekende vorm. Het verloor dit kalenderjaar pas twee wedstrijden. Een van die twee nederlagen was een pijnlijke. Tegen directe concurrent voor directe promotie De Graafschap werd er met 1-0 verloren op de Vijverberg.

De ploeg uit Deventer kan dit seizoen vertrouwen op een sterke defensie. Sterker nog, Go Ahead Eagles kan dit seizoen het stokoude record van HFC Haarlem uit 1971/1972 overnemen als het nog één keer de nul weet te houden dit seizoen. Dat record staat op 24 keer de nul in een seizoen. De Eagles staan nu ook op 24 en met nog twee wedstrijden tegen NEC en Excelsior hopen zij dat record van HFC Haarlem over te gaan nemen. Doelman Jay Gorter is de clean sheet-koning van de Keuken Kampioen Divisie.

Go Ahead Eagles staat met nog twee wedstrijden te gaan vier punten achter op nummer twee De Graafschap. Die plek geeft recht op directe promotie. Het is voor de Eagles zaak om de laatste twee wedstrijden van de competitie te winnen en dan moeten ze hopen dat De Graafschap nog een misstap begaat. Alleen dan is er nog een kans dat het elftal van trainer Kees van Wonderen directe promotie kan veilig stellen.

NEC

Voor het team van Rogier Meijer staat er vrijdag in Deventer niets meer op het spel. NEC kan na de nederlaag in de Goffert niet meer over NAC heen en moet zich neerleggen bij het feit dat het in de eerste ronde van de play-offs een uitwedstrijd gaat spelen. De kans is groot dat de Nijmegenaren dan opnieuw zullen aantreden tegen het elftal uit Breda, tenzij FC Volendam nog over NEC heen klimt (verschil is nu drie punten).

NEC zal het vrijdag op de Adelaarshorst zonder Edgar Barreto moeten stellen. Hij pakte tegen NAC zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daarom geschorst voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Jordy Bruijn is daarentegen wel weer beschikbaar. De middenvelder deed tegen NAC ook al een halfuurtje mee en is weer terug na een blessure. Ook Rens van Eijden is mogelijk weer inzetbaar.

Historie

In de Goffert won NEC dit seizoen met 2-1 van Go Ahead Eagles. Javier Vet en Rangelo Janga waren in oktober de doelpuntenmakers namens NEC. Norbert Alblas zorgde er met een aantal fraaie reddingen voor dat de Nijmegenaren de volle buit pakten.

Duels tussen Go Ahead Eagles en NEC staan de afgelopen jaren garant voor een hoop doelpunten. Vorig seizoen speelden de ploegen met 3-3 gelijk in de Goffert – twee goals van Zian Flemming – en in het seizoen 2018/2019 werd er in de Adelaarshorst ook doelpuntrijk gelijkgespeeld: het werd toen 4-4 nadat NEC met 4-2 achter stond bij rust. Laten we hopen dat er aankomende vrijdag ook veel goals gaan vallen.

De wedstrijd

Er wordt vrijdag om 20:00 afgetrapt in Deventer. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De wedstrijd is live te zien op website van ESPN en is natuurlijk ook te volgen via het radioverslag op RN7 en het liveblog op de ForzaNEC website.

Foto’s: Rob Koppers