Na de teleurstellende middag op bezoek bij FC Den Bosch, waar NEC niet verder kwam dan een gelijkspel, wacht aankomende zaterdag opnieuw een wedstrijd tegen een laagvlieger. Op het ongebruikelijke tijdstip van 14.00 uur treedt NEC aan tegen FC Dordrecht.

Volgens trainer Rogier Meijer ‘speelde zijn ploeg afgelopen zondag voor Sinterklaas’, waar een verkeerde terugspeelbal van verdediger Kevin Bukusu de inleiding was voor een tegendoelpunt. De Schapenkoppen klommen naar de achttiende plek na de verrassende zege op bezoek bij NAC Breda.

NEC
De laatste nederlaag van de Nijmegenaren dateert alweer van 27 september, toen het verloor op bezoek bij De Graafschap. De volgende tien wedstrijden werden niet verloren, waarin 22 punten werden gepakt. Wisselvallig is het echter ten top. Knappe overwinningen werden afgewisseld met mindere wedstrijden, zoals tegen FC Den Bosch en Roda JC. Het scorend vermogen bij voornamelijk de aanvallers is ook een punt van zorg. Rangelo Janga en Terell Ondaan zijn niet de scorende spitsen waar men vooraf zo op gehoopt had. Sterker nog, middenvelder Jordy Bruijn is lijstaanvoerder met zes doelpunten.

Desalniettemin ziet het er wel goed uit voor NEC. Het nam zondagavond de vierde plek over van NAC Breda en in de tweede periode staan de Nijmegenaren op dezelfde plek, met nog wedstrijden tegen onder andere Telstar en TOP Oss in het verschiet.

Rens van Eijden en Sven Braken namens NEC in actie tegen FC Dordrecht.

FC Dordrecht
De Zuid-Hollanders, die de afgelopen jaren een lastig te kraken noot waren voor NEC, kunnen niet erg positief zijn over het huidige seizoen. Trainer Harry van den Ham werd de laan uitgestuurd, het is de minst scorende ploeg van de competitie en het stond lange tijd op de onderste plaats. De laatste weken lijkt het langzaam maar zeker wat beter te gaan met de mannen in het groen-wit. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen, Jan Zoutman werd aangesteld als nieuwe trainer en de 20e plaats werd overgegeven aan MVV.

De thuiswedstrijd tegen Jong Ajax werd met 3-1 gewonnen en in Breda won FC Dordrecht in de absolute slotfase door een goal van Richie Musaba (broer van oud-NEC’er Anthony Musaba). De overwinning tegen de beloften uit Amsterdam was de eerste sinds 25 september, toen het in eigen huis met 2-0 won van Jong AZ. Daarvoor wist FC Dordrecht acht wedstrijden niet winnend af te sluiten in competitieverband. Dieptepunten waren de harde nederlagen tegen SC Cambuur, FC Volendam en Jong FC Utrecht. Tussendoor werd het in eigen huis ook nog uitgeschakeld door FC Utrecht in de KNVB Beker.

Historie
Sinds de terugkeer van NEC in de Jupiler League, in 2014, wist het op bezoek in Dordrecht nog geen wedstrijd te winnen. Een maal werd er verloren en twee keer werd er gelijkgespeeld. Van de laatste vijf wedstrijden won NEC er twee, beide in eigen huis. In 2017 werd het maar liefst 6-0, mede door drie doelpunten van Steeven Langil. Op 31 augustus 2018 werd het in Nijmegen 1-0 in een wedstrijd waar Anass Achabar de enige goal voor Nijmeegse rekening nam. Vorig seizoen zakte NEC op bezoek op de Krommedijk collectief door de ondergrens en verloor het dikverdiend met 2-0 in een wedstrijd waarin de Nijmegenaren 90 minuten lang niks te vertellen hadden. De thuiswedstrijd, die op 1 mei dit jaar afgewerkt zou worden, werd door de coronacrisis helaas verhinderd.

Arbitrage
Stan Teuben is de leidsman aanstaande zaterdag tijdens deze ontmoeting. Teuben, die aanstaande zondag zijn 25ste verjaardag viert, zal worden bijgestaan door de heren Krijt en Osseweijer. Richard Groenewegen maakt in Dordrecht als vierde official het kwartet compleet. Op 13 oktober 2017 leidde Teuben de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht. Dit was zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal en met zijn 21 jaar was hij de jongste scheidsrechter ooit.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 14.00 uur en is live te volgen via onze social media-kanalen en via FOX Sports 1 vanaf 13.50 uur.

Foto: Rob Koppers