Tijdens de interlandperiode hebben veel concurrenten van NEC punten laten liggen. Go Ahead speelde gelijk tegen Den Bosch, Almere verloor van MVV en zelfs Cambuur en De Graafschap verloren hun wedstrijden. Het is nu aan NEC om drie punten te pakken, maar wel tegen een lastige tegenstander: Almere City FC.

Almere City FC

De ploeg uit Almere begon fantastisch aan het KKD-seizoen. Het team van toenmalig trainer Ole Tobiasen verloor voor de winterstop maar één duel en stond hiermee lang op de tweede plek van de ranglijst. Hoe anders is het Almere City na de winterstop. Het won de eerste wedstrijd van de nieuwe jaargang nog van De Graafschap, maar sindsdien gaat het minder goed met de club uit Flevoland. Er werd gelijkgespeeld tegen Eindhoven (0-0) en verloren van NAC (4-0) Helmond (2-1), Cambuur (0-2) en Volendam (1-2). Door deze slechte resultaten zakte Almere af naar de vierde plek op de ranglijst, met zes punten voorsprong op NEC. Naaste belagers NAC en De Graafschap hebben hier flink van geprofiteerd. Na het verlies tegen Volendam werd Tobiasen op straat gezet. Assistent trainer Jeroen Rijsdijk nam zijn functie over en zag zijn ploeg de eerste drie wedstrijden het maximale resultaat boeken. Dit was tot afgelopen vrijdag het geval, want toen verloor de ploeg van MVV (2-0).

Almere City heeft een ijzersterke selectie en het is daarom geen verassing dat de ploeg bovenin meedraait. Verdediger Damon Mirani is bezig aan zijn vijfde seizoen in Flevoland en ook Thomas Verheydt is een speler om rekening mee te houden. De spits heeft er dit seizoen al zeventien gescoord en staat daarmee derde op de topscorerslijst van de KKD. Naast deze twee gelouterde spelers loopt er op het middenveld ook nog eentje rond, een oude bekende: Ryan Koolwijk. De middenvelder speelde tussen 2011 en 2014 in Nijmeegse dienst. Koolwijk miste de laatste paar wedstrijden van zijn huidige ploeg door een coronabesmetting. Hierdoor moest hij ook de interlandperiode met Suriname aan zich voorbij laten gaan.

NEC

Na het verlies tegen De Graafschap krabbelde NEC goed op. Vijf wedstrijden op rij werden gewonnen, met vele doelpunten en het laatste duel was tegen concurrent Volendam. Als echte NEC supporter weet je dan precies wat er staat te gebeuren. NEC verslikte zich in de laatste wedstrijd voor de interland periode in TOP Oss en verloor met 2-1. Nu wacht de ploeg van Rogier Meijer een betere tegenstander met Almere City.

De ploeg heeft voldoende kunnen herstellen van een drukke periode vlak voor de interlands. Vorige week werd er met 2-2 gelijk gespeeld in een oefenduel met Eredivisionist Heracles. Rangelo Janga zal een dezer dagen terugkeren in Nijmegen van zijn succesvolle interlands met Curaçao (twee overwinningen).

Historie

Eerder dit seizoen lukte het NEC niet om de drie punten in de Goffert te houden in de thuiswedstrijd tegen Almere. Een hoekschop van Koolwijk kwam op het hoofd van een volledig vrijstaande Mirani en die zette daarmee de uitslag op het scorebord (0-1). NEC heeft het altijd lastig tegen Almere. De laatste twee wedstrijden werden verloren en voor een Nijmeegse overwinning in Flevoland moeten we terug naar 2014.

De wedstrijd

Vrijdag 2 april zal scheidsrechter Joey Kooij, recent hersteld van ruim een jaar blessureleed, om 20.00 fluiten voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd is live te zien op ESPN 3. Daarnaast kun je weer luisteren naar het radioverslag van RN7 of het liveblog volgen op onze website.

Foto’s: Rob Koppers