Na een moeizame wedstrijd tegen Jong FC Utrecht maakt NEC zich op voor de volgende tegenstander. De ploeg van trainer Rogier Meijer speelt zaterdagmiddag in Maastricht tegen MVV. De Nijmegenaren zijn al 4 competitiewedstrijden ongelslagen en door het verlies van Go Ahead Eagles deelt NEC nu alleen met NAC de vierde plek. Er mogen dus geen punten verspeeld worden.

MVV Maastricht

De Limburgers vinden we terug op plek 18. Het is een niet al te best seizoen voor de ploeg van trainer Ron Elsen. De laatste overwinning dateert alweer van een maand geleden. Scoren is voor de Limburgers ook moeilijk. Sinds de hervatting van de competitie scoorde MVV maar twee keer. MVV maakte het Excelsior knap lastig in de beker door na 120 minuten met een 2-2 stand een penaltyreeks af te dwingen. Uiteindelijk trok in die serie Excelsior aan het langste eind.

De krijgt in ieder geval niet meer te maken met linksbuiten Joeri Schroijen. Met liefst 10 goals en 3 assists was hij veruit de productiefste speler aan Maastrichtse zijde, maar hij vertrok vorige maand naar AO Xanthi uit Griekenland. Dat is de club waar Randy Wolters sinds vorige zomer speelt. Eerder dit seizoen won NEC met 2-1 van MVV. De doelpuntenmaker van de Maastrichtenaren was toen Arne Naudts, die inmiddels alweer een tijdje droog staat.

NEC

Zoals bekend moet NEC het doen zonder de geschorste aanvoerder Rens van Eijden. Hij kreeg een rode kaart in het duel tegen Jong FC Utrecht nadat hij een speler in het gezicht sloeg. Toch moet NEC deze wedstrijd kunnen winnen. De Nijmegenaren lijken weer te weten wat winnen is en die lijn willen ze graag doortrekken. Veel goals krijgt NEC de laatste tijd ook niet tegen. Waar het Norbert Alblas in de vorige seizoenshelft maar één keer lukte om de ‘nul’ te houden, deed de doelman het nu drie keer op rij. Bij een overwinning kan NEC zich voor minimaal een paar uur op de vierde pek vestiggen. Mocht NAC dan gelijkspelen of verliezen van FC Eindhoven staat NEC alleen op plek 4.

Historie

Vorig seizoen kende MVV-NEC een opmerkelijk moment. Het was de wedstrijd waar Zian Flemming scoorde, maar de goal niet werd toegekend. In 2015 kon NEC kampioen worden in Maastricht. Dat ging alleen niet door omdat FC Eindhoven, de nummer 2 van toen, moest verliezen maar dat niet deed. Later zou NEC thuis tegen Sparta alsnog kampioen worden. De laatste nederlaag dateert uit 2018. Niet alleen waren er veel problemen tussen de supporters van NEC en de Maastrichtse politie, NEC ging ook kansloos onderuit tegen MVV met 4-1. Jonathan Okita scoorde toen namens MVV.

De wedstrijd

Op zaterdagmiddag om 16:30 wordt er in de Geusselt afgetrapt. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Gansner. Hij wordt geassisteerd door de heren Steeg en Ribbink. Vierde official is mevrouw Shona Shukrula. De wedstrijd is te volgen op ESPN en RN7 is aanwezig voor een live radioverslag. ForzaNEC houdt zoals gewoonlijk een liveblog bij.

Foto: Rob Koppers

This poll is no longer accepting votes

Wat verwacht jij van MVV - NEC?
162 votes
×