Na een knappe comeback tegen Excelsior kan NEC zich alweer richten op de volgende tegenstander. Koploper SC Cambuur komt zondagmiddag namelijk naar de Goffert toe. Groot zijn de belangen bij deze wedstrijd. NEC zoekt nog steeds aansluiting bij de top en Cambuur wil absoluut geen punten verspelen in de race om het kampioenschap.

SC Cambuur

Zoals gezegd is Cambuur de koploper van de KKD. Vorig seizoen was Cambuur ook koploper, maar werd zoals we weten de competitie niet afgemaakt door het coronavirus. Dit seizoen was het de taak van de Friezen om weer terug aan de kop te komen en dat lukt aardig. Sinds november verloor het elftal van Henk de Jong niet, tot afgelopen vrijdag. Toen won FC Volendam met 0-1 in Leeuwarden. Het was een onverwachte tik voor de koploper. Met 58 goals zijn de Friezen de meest scorende ploeg van de competitie. Met name Robert Mühren heeft het weer op zijn heupen. De spits maakte 18 goals dit seizoen. Ook zijn handlangers aan de linker- en rechterkant lijken de smaak te pakken te hebben. Issa Kallon en Giovanni Korte maakten gecombineerd 16 doelpunten en waren goed voor 16 assists. Defensief hebben ze het in Leeuwarden ook aardig voor elkaar. Na NAC Breda kreeg Cambuur tot zover de minste goals tegen. NAC incasseerde 17 keer een treffer, Cambuur 18 keer. Bij Cambuur vinden we ook een oude bekende terug. Ragnar Oratmangoen speelde tot 2018 bij NEC en mocht vervolgens vertrekken bij de club. Cambuur ving hem op en sindsdien speelt hij daar in de spits. Dit seizoen was hij twee keer trefzeker.

Foto: Rob Koppers

Helemaal aan het begin van dit seizoen kwamen Cambuur en NEC elkaar tegen. Er werd terecht met 2-0 verloren. Cambuur was erg goed maar NEC speelde nog niet eens zo slecht. Toch had Cambuur de overhand in die wedstrijd. De laatste overwinning op Cambuur dateert alweer uit 2017. Toen won NEC door twee goals van Mohamed Rayhi en één goal van Steeven Langil met 3-1 van Cambuur.

NEC

Vorig weekend werd er met 3-2 gewonnen van Excelsior. Nadat de ploeg van Rogier Meijer met 0-2 achter kwam, lukte het de Nijmegenaren de achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. Na twee pijnlijke en onnodige nederlagen besloot Meijer hard in te grijpen en raakten vijf spelers hun basisplek kwijt. Of Meijer hetzelfde team opstelt als tegen Cambuur is nog maar de vraag, daarover komt later deze week meer. Voor NEC zou een overwinning meer dan goed zijn. Het zorgt voor aansluiting bij de top en het kan Cambuur enorm dwars zitten in de race om de titel. Almere City kan, als het zelf wint en Cambuur verliest van NEC, de koppositie overnemen.

Foto: Rob Koppers

Vorig seizoen

Toen we vorig seizoen nog met z’n allen naar het mooie Goffertstadion konden verloor NEC met 0-2 van Cambuur. Mede door een wereldgoal van Mühren werd NEC gevloerd. Het zou een van de laatste wedstrijden van dat seizoen worden, want daarna brak het coronavirus uit in Nederland en werd de competitie stilgelegd. Hopelijk kan NEC deze wedstrijd wel winnend afsluiten.

De wedstrijd

De wedstrijd begint zondag om 12.15. In het Goffertstadion trappen beide teams af onder leiding van Dhr. Van der Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren Bodde en Beijer. De wedstrijd is te zien op ESPN 1. Mocht je niet beschikken tot de kanalen van ESPN is RN7 aanwezig voor een live radioverslag.

Foto’s: Rob Koppers

This poll is no longer accepting votes

Wat verwacht jij van NEC - SC Cambuur?
309 votes
×