Vrijdagavond klaarde NEC de sportieve klus om met 2-0 te winnen van Jong PSV. Maandag staat alweer het nieuwe duel op de planning en wat voor één. Directe concurrent FC Volendam komt naar de Goffert. Hoewel FC Volendam bij winst NEC niet passeert noch evenaart op de ranglijst is het wel de ultieme gelegenheid om zich los te rukken van de concurrentie.

FC Volendam

De Volendammers speelden deze maand ook tegen een directe concurrent, namelijk Roda JC. In een doelpuntrijk duel gingen de mannen van trainer Wim Jonk ten onder. Het werd 3-4 voor Roda. Opvallend in dat duel was dat Samuele Mulattierri twee keer scoorde in één minuut. Vrijdag werd er wel overtuigend gewonnen uit bij FC Den Bosch. Het werd 1-5 en dat met vijf verschillende doelpuntenmakers. Scoren is de Volendamse ploeg niet vreemd. Alleen Almere City en Cambuur scoorden tot nu toe vaker. De eerder genoemde Mulattieri, die wordt gehuurd van Internazionale, heeft al 14 keer gescoord. Aangever van veel van die doelpunten is Nick Doodeman. Met 8 goals en 10 assists was hij ook van grote waarde voor de mannen in het Oranje, maar in januari stapte hij over naar Cambuur. Volendam hoeft zich geen zorgen te maken, want scorend vermogen heeft de ploeg op iedere linie wel. Op het middenveld is Boy Deul de topscorer en in de verdediging heeft linksachter Derry John Murkin er vijf inliggen.

FC Volendam had een zwak begin van de competitie. In die fase trof het ook NEC dat toen met 1-3 won. Uiteindelijk kreeg de ploeg van Wim Jonk de smaak te pakken en won het bijvoorbeeld knap met 2-5 in de Vijverberg bij De Graafschap. Na de korte winterstop kende Volendam, net als NEC, een kleine terugval. Toch lijken de Volendammers weer te weten wat winnen is. Zo won de ploeg van Go Ahead Eagles en Almere City. Het zal de ploeg veel vertrouwen geven in aanloop naar het duel met NEC.

NEC

NEC draait de laatste tijd heel goed. Met vier overwinningen op rij is NEC in de ‘winning mood’. De spelers functioneren uitstekend in het nieuwe systeem en in het bijzonder Javier Vet. Tot vorige week nog goed voor één goal dit seizoen. Nu heeft hij er vijf inliggen, vier in twee weken dus. Ook spits Rangelo Janga lijkt de route naar het doel weer te hebben gevonden. De Curaçaose spits stond een tijdje droog, maar scoorde tegen Helmond Sport en Jong PSV weer. NEC staat wat punten voor op FC Volendam, maar een nederlaag kan de ploeg van trainer Rogier Meijer echt niet gebruiken. Als het nog wat druk wilt uitoefenen op NAC en Go Ahead Eagles moet er maandag gewoon gewonnen worden. NEC komt de Eagles en NAC nog een keer tegen dit seizoen.

Historie

NEC tegen FC Volendam is een garantie voor veel doelpunten. In 2018 werd het bijvoorbeeld 5-1 door twee doelpunten van Brahim Darri. In 2015 won NEC met 7-0 en in 2008 won het met 6-1 nadat het bij rust met 5-0 voor stond. Ook Volendam kan soms flink uithalen tegen NEC. Dan moeten we wel terug naar 1995. Het werd toen 5-1 voor FC Volendam. Winnen in Nijmegen deed Volendam voor het laatst in 1991 en laten we hopen dat die statistiek nog even blijft staan. Vorig jaar werd dit duel één dag voor aanvang afgelast wegens het Coronavirus. Het duel zou worden gespeeld in april, maar inmiddels weten we hoe het is verlopen.

De wedstrijd

Als alles goed gaat wordt er om 20:00 afgetrapt in het Goffertstadion. Arbiter Dennis Higler heeft de leiding over deze wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Zuilen en Balder. Vierde official Henshuijs staat langs de kant en houdt zo nu en dan het wisselbord omhoog. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1. Kan je voor welke reden dan ook de wedstrijd niet zien dan is RN7 aanwezig voor een live radioverslag. Ook houdt ForzaNEC een liveblog bij.

Foto: Rob Koppers