Na een 0-0 gelijkspel tegen koploper Cambuur en een overwinning in de achtste finale van de KNVB Beker wacht de volgende tegenstander alweer op NEC. De Nijmegenaren reizen maandag af naar Brabant om het in Eindhoven op te nemen tegen FC Eindhoven. Het is voor NEC belangrijk geen punten meer te verliezen in de strijd om promotie dus de belangen zijn groot voor deze en aankomende wedstrijden .

FC Eindhoven

De Eindhovenaren vinden we terug op plek 9. Dat is drie plekken lager dan NEC. Toch is Eindhoven een geduchte tegenstander voor NEC. De ploeg van trainer Ernie Brandts, die een verleden heeft bij NEC, kan het teams die hoger geklasseerd zijn erg lastig maken. Zo hielden ze Almere City op een gelijkspel en wonnen ze van De Graafschap. De Eindhovenaren zoeken nog aansluiting bij de top 8. Vanaf plek 8 krijg je het recht mee te doen aan de nacompetitie en daar wil Eindhoven zich uiteraard voor plaatsen.

In de selectie van Eindhoven vinden we niet een echte goalgetter terug. Jort van der Sande en Hugo Botermans, die gehuurd wordt van ADO Den Haag scoorden beide vijf keer en zijn daarmee clubtopscorers. De koning van de assists is ook centrumspits Van der Sande. We kunnen hem dus wel de gevaarlijkste man van FC Eindhoven noemen. Qua doelpunten voor en tegen is Eindhoven vrij stabiel. Met 32 gescoorde doelpunten en 35 tegen houdt de ploeg zich keurig aan het gemiddelde van de andere KKD-teams. Een oude bekende bij Eindhoven is Joey Sleegers. De linksbuiten speelde tussen 2015 en 2017 voor NEC waar hij in 26 wedstrijden slechts één keer scoorde.

NEC

De Nijmegenaren zullen ongetwijfeld in een goeie vorm verkeren. Het behalen van de kwartfinale in de KNVB Beker zal de Nijmeegse ploeg goed hebben gedaan. NEC, dat 2021 slecht begon met de 5-2 nederlaag bij Telstar, heeft zich grotendeels weer weten op te richten. Een knappe comeback tegen Excelsior en een gelijkspel tegen Cambuur volgden en de ploeg van trainer Rogier Meijer wil zeker voor de overwinning gaan tegen Eindhoven. Dat zou natuurlijk wel moeten want de Nijmegenaren kunnen zich geen nederlaag permitteren. De achtervolgers zoals Telstar en Volendam komen dichterbij en de ploegen boven NEC blijven de punten wel pakken.

Historie

De geschiedenis tussen NEC en FC Eindhoven is heel wisselvallig. Eerder dit seizoen won NEC met 6-0 van FC Eindhoven, maar alles wat mis kon gaan bij de Eindhovenaren ging ook mis die dag. Rode kaarten, geblesseerde keepers, de wedstrijd uitspelen met negen man. Noem het maar op. Vorig seizoen won NEC in Eindhoven met 1-4 nadat er in de openingswedstrijd van het seizoen 2019/20 met 1-2 thuis werd verloren. In het kampioensjaar ging NEC met 3-0 onderuit. FC Eindhoven zou dat jaar als nummer twee achter NEC afsluiten, maar het lukte niet om te promoveren.

De wedstrijd

De wedstrijd begint maandag om 21:00 in het Jan Louwers Stadion. De scheidsrechter is dhr. Pérez. Hij wordt bijgestaan door grensrechter De Groot. De andere vlagger is dhr. Been. De wedstrijd is te zien op ESPN 1, mocht je niet beschikken over de kanalen van ESPN is RN7 er om een live wedstrijdverslag te doen.

Foto: Rob Koppers

This poll is no longer accepting votes

Wat verwacht jij van FC Eindhoven - NEC?
277 votes