Het paasweekend is er voor NEC eentje met weinig rust. Vrijdagavond werd er met 2-0 verloren van Almere City FC en maandagmiddag wacht alweer een thuiswedstrijd tegen Telstar. NEC moet weer eens gaan winnen na twee verliespartijen.

Telstar

Net zoals de Nijmegenaren zitten de Witte Leeuwen ook niet in de beste vorm. Ook zij verloren hun laatste twee duels. Vrijdag werd er met 2-3 verloren van Jong FC Utrecht en tijdens de interlandperiode werd er met 1-0 verloren van FC Dordrecht. Inmiddels staat de ploeg van trainer Andries Jonker op een twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij Telstar speelt sinds dit seizoen Tom Overtoom. De 30-jarige speler speelde in het seizoen 2018/2019 nog vijfentwintig wedstrijden voor NEC, waarin hij één keer wist te scoren. Het seizoen daarop waren het nog maar vijf wedstrijden. Hierop besloot de middenvelder te vertrekken uit Nijmegen. De gevaarlijkste man bij Telstar is Glynor Plet. De inmiddels 34-jarige spits speelde onder andere voor Heracles, FC Twente en KRC Genk. Daarvoor speelde hij ook al in Velsen-Zuid waar hij een transfer naar de Eredivisie verdiende. Sinds vorig seizoen is de lange spits (194cm) terug op het oude nest en scoort hij weer regelmatig. Dit seizoen heeft Plet er al zestien gemaakt in negenentwintig wedstrijden.

NEC

Na het verlies tegen Almere lijkt de kans op directe promotie nu écht niet meer aanwezig te zijn voor NEC. De ploeg van Rogier Meijer staat op de zesde plaats in de Keuken Kampioen divisie met een achterstand van negen punten op nummer twee Almere. Vrijdagavond verspeelde zowel De Graafschap als NAC dure punten. NEC liet na hiervan te profiteren. Dit deed Almere wel, zij pakten de tweede plek weer terug. Het lijkt erop dat de strijd voor directe promotie, naast SC Cambuur, zal gaan tussen Almere, De Graafschap en NAC. Mochten NEC en Go Ahead Eagles (nummer vijf op de ranglijst) nog wat willen, dan zal dat met een flinke doses geluk gepaard moeten gaan.

Voor het duel van vrijdag gaf Meijer aan dat Édgar Barreto niet fit genoeg was om te starten voor de Nijmegenaren. Met het oog op de drukke maand april, vijf wedstrijden in 23 dagen, kreeg de routinier rust. Uiteindelijk bleef hij het gehele duel op de bank. Het is onduidelijk of Barreto maandag wel kan spelen tegen Telstar.

Historie

Net voor de winterstop kwam de ongeslagen reeks van NEC ten einde na een verloren wedstrijd tegen TOP Oss (0-1). Na de winterstop bleek NEC nog niet hersteld van die nederlaag in het thuisduel tegen Telstar. De thuisploeg ging met 5-2 over de Nijmegenaren heen. Met rust stond het al 3-0. Glynor Plet en Gyliano van Velzen wisten uiteindelijk beide twee keer te scoren. Voor NEC scoorden Terell Ontdaan en Elayis Tavsan, maar dat was niet genoeg. NEC aast dus op revanche voor eerder dit seizoen.

Vorig seizoen was NEC in de thuis- en uitwedstrijd de duidelijke winnaar. In de Goffert werd er met 4-2 gewonnen en in Velsen-zuid walste NEC met 1-7 over de thuisploeg heen.

De wedstrijd

Maandagmiddag wordt er om 12.15 afgetrapt in het Goffertstadion. Het duel staat onder leiding van Jesse Rozendal. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN. Daarnaast kunt u naar het radioverslag van RN7 luisteren of de liveblog op onze website volgen.

Foto’s: Rob Koppers