Veel tijd om bij te komen van de 1-3 zege op Roda JC heeft NEC niet, want aankomende dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer gepland. Deze wedstrijd zou eigenlijk twee weken geleden worden gespeeld, maar door de hevige sneeuwval van toen ging de wedstrijd niet door. Nu de wereld er weer heel anders uitziet kan de wedstrijd ‘gewoon’ weer worden afgewerkt.

FC Den Bosch

De Bosschenaren vinden we terug op de laatste plaats. FC Den Bosch won dit kalenderjaar slechts één keer (afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht) en speelde twee keer gelijk. In de tussentijd ontsloeg Den Bosch trainer Erik van der Ven, namen William van Overbeek en Paul Verhaegh het stokje tijdelijk over en nu is oud-NEC-er Jack de Gier de hoofdtrainer. Onder zijn leiding lijkt het weer wat beter te gaan, maar er is nog veel werk aan de winkel. Een goed resultaat tegen NEC is voor de Bosschenaren meer dan welkom. In de laatste vijf wedstrijden scoorden de Brabanders tien keer. Voorin gaat het dus wel lekker.

Jizz Hornkamp is topscorer van FC Den Bosch. Hij was dit seizoen negen keer trefzeker. Jizz zorgde voor een hoogtepunt tegen Excelsior, toen hij vier keer scoorde (4-4). Verder doet de gehuurde Romano Postema het ook aardig met zeven doelpunten en twee assists. De Gier zal natuurlijk gebrand zijn op een overwinning tegen NEC. Overigens is De Gier niet de enige oud NEC-er bij FC Den Bosch. Paco van Moorsel (die we kennen uit zijn tijd in het kampioensjaar) en Frank Sturing spelen tegenwoordig voor Den Bosch. Sturing speelde en trainde aan het begin van dit seizoen nog mee met NEC. In de voorbereidende oefenwedstrijden mocht hij soms zijn opwachting maken, echter kreeg hij geen nieuw contract bij NEC.

NEC

De Nijmegenaren zullen ongetwijfeld de positieve lijn die de ploeg heeft overgehouden aan het duel met Roda JC willen doortrekken. De 5-3-2 (of 3-5-2) opstelling functioneerde prima tegen Roda JC. Er werd weinig weggegeven, maar dat was ook al zo in de tijd dat NEC 4-4-2/4-4-3 speelde. Elayis Tavsan was de uitblinker van de avond. Het is nog de vraag of hij dit tegen FC Den Bosch weer kan laten zien want tot dusver zijn de prestaties van de snelle buitenspeler wisselvallig. Het zou wel gewenst zijn, want dit is een belangrijke wedstrijd voor NEC. De Nijmegenaren zijn nu in een race om een play-offticket; directe promotie is wel uitgesloten. FC Volendam, dat achter NEC staat op de ranglijst, moet ook nog in actie komen. Mocht NEC verliezen van Den Bosch en FC Volendam wint, dan zakt NEC naar plek zeven op de ranglijst. Als NEC de sportieve klus klaart blijft het zesde en loopt het drie punten in op Go Ahead Eagles. Die ploeg heeft één wedstrijd meer gespeeld.

De wedstrijd

Eerder dit seizoen speelde NEC gelijk op bezoek bij Den Bosch. Jordy Bruijn scoorde uit twee prachtige vrije trappen, maar de wedstrijd zal toch bekend blijven staan om de eigen goal van Kevin Bukusu. Vorig seizoen werd thuis met 1-0 gewonnen door NEC. Jonathan Okita maakte de enige goal van de wedstrijd. Het jaar daarvoor won NEC met 5-0 van FC Den Bosch. Dat is nog steeds de grootste overwinning van NEC in twintig jaar op FC Den Bosch.

Dinsdagmiddag wordt er om 16:30 afgetrapt in het Goffertstadion. Scheidsrechter Robin Hensgens heeft de leiding over de wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door de heren Beijer en Van Kampen. Vierde official Eijgelsheim maakt het kwartet compleet. Je kunt de wedstrijd live volgen op ESPN 1. Mocht je niet kunnen kijken of beschik je niet tot de kanalen van ESPN is RN7 er voor een live radioverslag en ForzaNEC houdt een liveblog bij.

Foto’s: Rob Koppers