Dit voorseizoen speelt NEC voor het eerst in jaren niet tegen de eigen amateurs. Jarenlang was dit affiche vaste kost in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor NEC. De ploeg van Rogier Meijer oefent wel tegen amateurploeg DIO ’30 en de Engelse semi-profs Altrincham.

De laatste jaren rommelde het tussen de profs en de amateurs van NEC. De professionele tak zag amateurploeg SC NEC het liefst van sportcomplex De Eendracht vertrekken, maar de amateurs mochten uiteindelijk blijven. Een woordvoerder van NEC bevestigt tegenover De Gelderlander dat er niet tegen de amateurtak gevoetbald wordt, maar dat dit niets te maken heeft met de ‘discussies’ van afgelopen jaren. Binnen NEC zijn ‘strategische keuzes’ gemaakt waarbij is besloten dat de Nijmeegse Eredivisionist minder tegen amateurteams wil voetballen.

Altrincham

Momenteel zijn er twee oefenwedstrijden bekend die NEC gaat afwerken tijdens het aankomende voorseizoen. De eerste tegenstander is DIO ’30. Dit is weliswaar een wedstrijd tegen amateurs, maar deze ligt vast in een contract wat NEC met de Drutense tweedeklasser heeft. Altrincham FC is de tweede tegenstander van NEC. Altrincham eindigde dit seizoen zeventiende in de Vanarama National League, het vijfde niveau van Engeland en is op 22 juli in Weurt de tegenstander van de ploeg van Rogier Meijer.

De trainer van NEC heeft voorlopig zijn gewenste affiches tegen profclubs nog niet op de planning staan, maar die volgen ongetwijfeld nog.

Foto’s: Rob Koppers