De winterse transferperiode zit erop en de oplettende kijker had het al gemerkt: er is helemaal niets gebeurd bij NEC. Er vertrok geen speler en er kwam ook niemand bij. Voor het eerst sinds 2003 deed de Nijmeegse club geen transfers in januari.

Het is nog weleens de maand  om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Zo haalde NEC vorig seizoen Mattijs Branderhorst, Jordy Bruijn en Ferdy Druijf en vertrokken onder anderen Sven Brake en Brahim Darri. Een jaar eerder werd er niemand aangetrokken, maar gingen Jordan Larsson, Joey Sleegers, Robin Buwalda en Joshua Smits wel weg.

Het kwam de afgelopen jaren ook weleens voor dat een winterse transferperiode heel rustig was, maar voor een maand waarin helemaal geen transfers werden gedaan, moeten we verder terug in de tijd. Volgens de website transfermarkt.com trok NEC in het seizoen 2002/03 in de winter helemaal niemand aan en ging er ook niemand weg. Het bleek een prima keuze. Een paar maanden later werd de vijfde plek én Europees voetbal veiliggesteld.

Bekende wintertransfers van NEC:
2019: Ferdy Druijf, Jordy Bruijn en Mattijs Branderhorst
2017: Jordan Larsson, Ali Messaoud en Lorenzo Burnet
2014: Lasse Nielsen, Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch
2013: Erik Falkenburg, Ruud Boymans en Daan Bovenberg
2009: Dennis Rommedahl
2008: Bas Sibum
2006: David Jones
2004: Andrzej Niedzielan en Edgar Barreto

Foto: Rob Koppers