De concurrentie op het middenveld van NEC wordt steeds groter. In het begin van het seizoen leek de linie het minst bezet, maar inmiddels strijden de spelers voor hun plek. Met de komst van huurling Ali Messaoud neemt de concurrentie nog meer toe.

“Dat is alleen maar goed”, zegt Julian Von Haacke tegen Omroep Gelderland. De Duitser speelde voor de winterstop vaak als aanvallende middenvelder, de plek van Messaoud. “Ik heb geen angst voor concurrentie. Dat maakt iedereen sterker en wij worden daar een beter team voor.”

Nu Ferdi Kadioglu zich heeft laten zien, dingt ook hij mee om een plekje op het middenveld. Aanvoerder Gregor Breinburg, Janio Bikel en Stefan Mauk zijn de overige middenvelders. Eerstgenoemde lijkt zeker van een basisplaats, de andere twee allerminst.

Von Haacke is inmiddels met zijn ploeggenoten op trainingskamp in Marbella. “Het was ontspannend. Ik heb het grootste deel van de reis kunnen slapen. We moeten op dit trainingskamp aan wat dingen werken, waardoor we niet wat punten meer hebben gehaald. De omstandigheden hier zijn lekker. Mooi weer, dan is het ook fijner om te voetballen.”

Foto: Rob Koppers