Foto via Rob Koppers

Het vereiste geen enorme mensenkennis om te kunnen ziet dat Julian von Haacke niet blij was met het verloop van de wedstrijd. Twee goals van Feyenoord in de laatste tien minuten en NEC blijft met nul punten achter. Von Haacke ziet de goede kanten van de wedstrijd, maar heeft er vooral de balen van dat het zo gelopen is.

Verbazing is wat er overheerst bij de Duitser. "Ik weet niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. We speelden een hele goede wedstrijd tegen Feyenoord, vooral de eerste helft. Op het einde hanteerde Feyenoord alleen nog maar de lange bal richting hun lange spitsen Jörgensen en Kramer en dan incasseren wij twee domme goals. Ik ben heel teleurgesteld om hier zo te staan."

Tegen Roda JC twee weken geleden zag het spel er bij vlagen niet uit, maar vandaag zag NEC er goed uit. Hoe dat te verklaren is, weet de middenvelder niet. "Soms kom je heel moeilijk in de wedstrijd, zoals tegen Roda JC. Nu kwamen we hier zonder iets te verliezen te hebben, niemand verwachtte vooraf dat we zouden winnen. We speelden op ons best en we waren erg gefocust op de wedstrijd omdat het Feyenoord was. We speelden sterk en attractief voetbal in de eerste helft. In de tweede helft vergaten we te voetballen en waren we alleen nog maar aan het verdedigen."

Volgende week staat de belangrijke krachtmeting tegen Vitesse op het programma. Daarbij helpt deze wedstrijd tegen Feyenoord wel, vermoedt Von Haacke. "Ik denk dat deze wedstrijd wel te vergelijken is met die van volgende week tegen Vitesse. Het gaat om kracht en power, dus ik hoop dat deze wedstrijd ons wat zelfvertrouwen heeft gegeven voor volgende week. Ik weet dat Vitesse typisch Nederlands voetbal speelt, dus veel snelheid op de flanken. Verder moeten we ze nog goed analyseren en ons focussen op die wedstrijd. Als we zo spelen als in de eerste helft tegen Feyenoord, maken we zeker kans."