NEC leed zaterdagavond in eigen huis een pijnlijke nederlaag. Tegen concurrent Sparta werd er met 0-1 verloren. Julian Von Haacke, die als een van de weinigen nog een degelijke wedstrijd speelde, vertelde Gerard Borgman over de situatie bij NEC. 

"Als je vijf wedstrijden op rij verliest dan ziet het er beroerd uit. Maar of dit nou een crisis is… Dit is een slechte fase van ons. Maar ik geloof dat, afgezien van de topploegen, elke ploeg wel zo’n fase heeft in het seizoen. Zeker als er twee wedstrijden tegen PSV en Feyenoord tussen zitten. Vandaag heeft het niets te maken met de tactiek. Met 5-3-2 kun je ook heel aanvallend spelen.", zegt de Duitser in gesprek met De Gelderlander.

"We wisten vooraf dat het geen gemakkelijk seizoen zou worden.", vervolgt de middenvelder, die de geschorste Bikel verving. "Niemand had voor dit seizoen iets van ons verwacht, maar we hebben een goede eerste seizoenshelft achter de rug. Daarin hebben we ook gewonnen van goede tegenstanders. We moeten nu zorgen dat we rustig blijven en verder werken. Het kan in voetbal ook weer heel snel veranderen."

Zondag wacht voor NEC de volgende finale, dan komt Heracles Almelo naar de Goffert. Het duel wordt gespeeld op zondag 5 maart en trapt af om 16:45.

Foto: Rob Koppers